Ηράκλεια 2020: Ματαίωση του φεστιβάλ λόγω κορωνοιού

0
545
Ακολουθήστε μας στα social media

Ηράκλεια 2020: Ματαίωση του φεστιβάλ λόγω κορωνοιού

Ηράκλεια 2020:Τη ματαίωση του φετινού κεντρικού πολιτιστικού φεστιβάλ της πόλης, Ηράκλεια 2020, αποφάσισε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, λαμβάνοντας υπόψιν τα δεδομένα στο μέτωπο της εξέλιξης της πανδημίας του κορωνοϊού. Το φεστιβάλ είχε προγραμματιστεί για το διάστημα από 2 έως 6 και 13 Σεπτεμβρίου, όπως πάντα με ελεύθερη είσοδο για όλους, με πλούσιο πρόγραμμα, μουσική και εικόνες, τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών και παράλληλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, για όλες τις προτιμήσεις.
Ειδικά φέτος, τα Ηράκλεια θα ήταν αφιερωμένα στην Ηρακλειώτισσα, αξέχαστη ηθοποιό, Γεωργία Βασιλειάδου, ενώ μέσα από τις εκδηλώσεις τους θα στήριζαν το «Σπίτι του Ηθοποιού».
Irakleia 2020: Mataiwsi tou festival logw korwnoioy
Irakleia 2020: Mataiwsi tou festival logw korwnoioy
Όμως τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα του ιού, ιδίως στην Αττική, δεν επιτρέπουν συναθροίσεις τέτοιου όγκου, όπως αυτές που είναι σίγουρο ότι θα είχαν τα Ηράκλεια 2020, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.
«Για εμάς που οργανώσαμε, δουλέψαμε, τρέξαμε για τα φετινά Ηράκλεια είναι λυπηρό να αναγκαζόμαστε να ανακοινώνουμε πως, τελικά, δεν θα μπορέσουμε να μοιραστούμε με τους συμπολίτες μας όσα όμορφα τους είχαμε ετοιμάσει. Είχαμε προγραμματίσει να τους προσφέρουμε έξι ημέρες γεμάτες μουσική και χρώματα, αναμνήσεις και αισιοδοξία, ιδίως σε αυτόν τον καιρό που τα έχουμε τόσο ανάγκη. Παράλληλα, σκοπεύαμε να στηρίξουμε τους Έλληνες καλλιτέχνες, που και αυτοί χειμάζονται τη δύσκολη αυτή περίοδο, όπως εκείνοι είναι πλάι μας, μέσα από την τέχνη τους, όταν και εμείς τους έχουμε ανάγκη. Όμως, μπροστά στην υγεία των συνανθρώπων μας, σε μια κρίσιμη καμπή της πανδημίας, δεν μπορούμε να σκεφτούμε τίποτε άλλο, παρά την ασφάλειά τους. Δεν μπορούμε, λοιπόν, να ρισκάρουμε να μαζευτούμε τόσοι πολλοί -γιατί ξέρω ότι θα ήμασταν πολλοί- σε αυτή την περίοδο. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους εργάστηκαν για την προετοιμασία των Ηρακλείων και να ευχηθώ σύντομα να βγούμε από αυτή την περιπέτεια. Εμείς θα είμαστε ξανά εδώ να διοργανώσουμε ακόμα πιο όμορφα πράγματα», δήλωσε η Μαίρη Ιγγλέση, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τον Πολιτισμό.