Κορωνοϊός: Σύσκεψη υπό τον Κ. Μητσοτάκη και νέα μέτρα

0
414
Ακολουθήστε μας στα social media

Κορωνοϊός: Σύσκεψη υπό τον Κ. Μητσοτάκη και νέα μέτρα

Κορωνοϊός:Σύσκεψη της επιτροπής ειδικών έχει συγκαλέσει στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο να τεθούν επί τάπητος τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας. 

Στη σύσκεψη, που είναι προγραμματισμένη για τις 10:30, αναμένεται να μετάσχουν η επιτροπή λοιμωξιολόγων και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και σε αυτήν θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα τόσο για ενδεχόμενο νέων μέτρων, με τοπικά lockdown, ενώ θα συζητηθεί και η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Korwnoios: Syskepsi ypo ton K. Mitsotaki kai nea metra
Korwnoios: Syskepsi ypo ton K. Mitsotaki kai nea metra

Αυτό που φαίνεται πως ανησυχεί ιδιαίτερα τις υγειονομικές Αρχές αλλά και την κυβέρνηση είναι η μεγάλη διασπορά του ιού και το γεγονός ότι τα κρούσματα έχουν παγιωθεί σε τριψήφια νούμερα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για 284 κρούσματα την Κυριακή, δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας.

Οι «κυματοθραύστες» που επιχειρούν να ορθώσουν οι Αρχές απέναντι στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού δεν φαίνεται προς το παρόν να φέρουν αποτέλεσμα.

Ωστόσο, οι λοιμωξιολόγοι εκτιμούν ότι θα δούμε σε κάποιες μέρες τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή.

Ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο να υπάρξουν οριζόντια μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού –αντίστοιχα με αυτά που εφαρμόζονται ήδη σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Αυτό, άλλωστε, αποκάλυψε και ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Τοπικά μέτρα και οριζόντια μέτρα μπορούν να ανέβουν σε επίπεδο. Αν υπάρχει λόγος, τα μέτρα όπως κλείσιμο μαγαζιών και η χρήση της μάσκας παντού, μπορεί να εφαρμοστούν σε επίπεδο χώρας» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Κατά πληροφορίες οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν προς το τέλος του μήνα, με την επιστροφή και των τελευταίων αδειούχων του Αυγούστου στις βάσεις τους.

Ούτως ή αλλιώς, οι ειδικοί έχουν χαρακτηρίσει «βαρόμετρο» για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας την 21η Αυγούστου.