Ακολουθήστε μας στα social media

Τεχνικές δυσκολίες οδήγησαν την προσπάθεια σε αποτυχία, με το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης να μην πείθεται και να κατηγορεί τον τεχνολογικό κολοσσό για μονοπωλιακές πρακτικές.

Το Apple Watch είναι συμβατό αποκλειστικά με συσκευές iPhone, όμως ο τεχνολογικός κολοσσός υποστήριξε ότι επί τρία χρόνια επιχειρούσε να καταστήσει το Watch συμβατό και με συσκευές Android. Προ ημερών, η Apple βρέθηκε αντιμέτωπη με αγωγή την οποία κατέθεσε το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, κατηγορώντας τον τεχνολογικό κολοσσό για άσκηση μονοπωλιακών πρακτικών. Η αμερικανική κυβέρνηση βασίζει το σκεπτικό της, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι το Apple Watch συνεργάζεται αποκλειστικά με συσκευές iPhone. Το επιχείρημα είναι πως, αν κάποιος θέλει να περάσει από ένα iPhone σε κάποια συσκευή Android, θα αναγκαζόταν να εγκαταλείψει και το Apple Watch, επιλέγοντας νέο smartwatch συμβατό με Android. Αυτό, θα μπορούσε να καταστήσει τη μετάβαση από ένα κινητό σε κάποιο άλλο περισσότερο δαπανηρή και δύσκολη για τους χρήστες. Η Apple ισχυρίστηκε ότι ήταν τεχνικοί οι λόγοι που δεν κατόρθωσε να παρουσιάσει ένα Apple Watch ικανό να συνεργάζεται με συσκευές Android

Σας έπεσε κατά λάθος το Apple Watch σας στο νερό ή κάποιο μικρό έντομο δάγκωσε την οθόνη; Ανεξάρτητα από τον λόγο για τον οποίο χρειάζεστε επισκευή οθόνης, το HitechDoctor είναι εδώ για να σας βοηθήσει. Η ομάδα των πιστοποιημένων τεχνικών μας μπορεί να χειριστεί όλες τις ανάγκες σας για επισκευή οθόνης αφής Apple Watch γρήγορα και ανώδυνα. Επιπλέον, μόλις βιώσετε την ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών και τις προσιτές τιμές μας, θα αναρωτηθείτε γιατί δεν απευθυνθήκατε πρώτα σε εμάς. Τηλεφωνήστε μας σήμερα στο (+30) 6981882005 ή κάντε κλικ στο “Ζητήστε προσφορά” για να κλείσετε την υπηρεσία επισκευής οθόνης online.

H εταιρία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του 9to5, επιχειρούσε επί τρία χρόνια να υπερβεί τα τεχνικά εμπόδια, όμως τελικά έκρινε πως κάτι τέτοιο ήταν ανέφικτο και έτσι εγκατέλειψε την προσπάθεια. Το ποιες ακριβώς ήταν αυτές οι ανυπέρβλητες τεχνικές δυσκολίες παραμένει αδιευκρίνιστο, όμως λογικά θα τις δούμε να αναπτύσσονται εκτενώς από τους δικηγόρους της εταιρίας, καθώς η Apple έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να αποκρούσει τις αιτιάσεις της αμερικανικής κυβέρνησης στο δικαστήριο.

Παρενθετικά, η νέα έκδοση του Apple Watch ενδέχεται να ενσωματώνει μια χρήσιμη λειτουργία, καθώς το μοντέλο 10 φημολογείται πως θα αποκτήσει επιτέλους τη δυνατότητα μέτρησης της πίεσης του χρήστη. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε ο Μαρκ Γκέρμαν, που ασχολείται με την παρουσίαση νέων τεχνολογικών εξελίξεων. Παρότι το Apple Watch 10 φαίνεται πως θα έχει αυτή τη λειτουργία, αντίστοιχη δυνατότητα δεν αναμένεται να αποκτήσουν τα προηγούμενα μοντέλα, όπως ανέφερε ο Γκέρμαν στο ιστολόγιο του Bloomberg.

Πάντως, οι φήμες θέλουν το Apple Watch 10 να μην εμφανίζει ακριβείς μετρήσεις της πίεσης, τουλάχιστον σε αρχικό στάδιο. Αντίθετα, ενδέχεται να περιορίζεται στο να βοηθά το χρήστη να παρακολουθεί τις μεταβολές της πίεσης στην πορεία του χρόνου, όμως ακόμη κι έτσι η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει προάγγελο ευρύτερων βελτιώσεων. Η Apple ενδέχεται να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία αυτή ως εφαλτήριο για να καταστήσει τη μέτρηση της πίεσης αποτελεσματικότερη σε μελλοντικά μοντέλα. Απώτερος στόχος να καταστεί το Apple Watch ένα χρήσιμο εργαλείο για την παρακολούθηση της υγείας.