Δήμος Φιλοθέης–Ψυχικού: Μπαίνει δυναμικά στο κομμάτι των βιοαποβλήτων

0
1190
Ακολουθήστε μας στα social media

Δήμος Φιλοθέης–Ψυχικού: Μπαίνει δυναμικά στο κομμάτι των βιοαποβλήτων

Δήμος Φιλοθέης–Ψυχικού:Με αφορμή την απόκτηση εξοπλισμού διαχείρισης βιοαποβλήτων από την Περιφέρεια Αττικής, και τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο, την Τετάρτη 26/8, ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης, σημειώνει ότι «η ανακύκλωση είναι μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητες για τον Δήμο μας».
Ειδικότερα, ο κ. Γαλάνης αναφέρει σε ανακοίνωσή του:
Ένα «πράσινο» προάστιο απαιτείται να έχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τα απορρίμματα και τα απόβλητά του. Μπαίνουμε, λοιπόν, δυναμικά και στο κομμάτι των βιοαποβλήτων, τα οποία αποτελούνται από τα βιοαποδομήσιμα απόβλητα κήπων και πάρκων, καθώς και από τα απορρίμματα τροφών και μαγειρείων από σπίτια, εστιατόρια και λαϊκές αγορές.
Dimos Filotheis–PSyxikoy: Mpainei dynamika sto kommati twn vioapovlitwn
Dimos Filotheis–PSyxikoy: Mpainei dynamika sto kommati twn vioapovlitwn
Ξεκινάμε με τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων λαϊκών αγορών και καταστημάτων εστίασης και στις τρεις Κοινότητες, σε ολόκληρο το προάστιό μας.
Χθες παραλάβαμε το πρώτο απορριμματοφόρο βιολογικών απορριμμάτων και τους πρώτους 24 καφέ κάδους για αυτόν τον σκοπό. Σήμερα, συναντήθηκα με τον γενικό γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μ. Γραφάκο, με τον οποίο συζητήσαμε το θέμα περισυλλογής των φυτικών και της χωριστής συλλογής και επεξεργασίας τους, δεδομένου ότι το προάστιό μας έχει τον μεγαλύτερο όγκο βιοαποδομήσιμων αποβλήτων στην Αττική και μια εξαιρετικά μεγάλη έκταση πρασίνου (564 στρέμματα)!
Είμαστε ο πιο «πράσινος» Δήμος της Αττικής και έχουμε ύψιστη ευθύνη να διασφαλίσουμε ένα υψηλό επίπεδο περιβαλλοντικής προστασίας. Σήμερα ξεκινάμε μια νέα εποχή για το προάστιό μας.