3 φυσικά υλικά για να προσθέσετε στον καφέ σας και θα βοηθήσουν άμεσα να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας

0
353
Ακολουθήστε μας στα social media

3 φυσικά υλικά για να προσθέσετε στον καφέ σας και θα βοηθήσουν άμεσα να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας

Γρήγορος μεταβολισμός: Η εποχή που διανύουμε, με τις απαιτήσεις και όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, επιβάλλει έναν δυνατό οργανισμό. Δηλαδή, έναν οργανισμό, ο οποίος οφείλει να είναι δυνατός. Το ίδιο ισχύει και για τον μεταβολισμό ενός ανθρώπου, ο οποίος θα πρέπει να διατηρείται σε αρίστη κατάσταση.

Γρήγορος μεταβολισμός – Συμβουλές για την υγεία: Ποια είναι τα τρία υλικά

Το λάδι καρύδας είναι ένα πραγματικό θαύμα της φύσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πάρα πολλούς τρόπους. Περιλαμβάνει λιπαρά οξέα μέσης αλυσίδας που καταληγουν κατευθείαν στο συκώτι μέσω του πεπτικού συστήματος και μετατρέπονται είτε σε ενέργεια είτε σε κετονικά σώματα και όχι σε λίπος. Ρυθμίζει το μεταβολισμό με τέτοιο τρόπο ώστε να καίγεται το λίπος γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά.

Το μέλι είναι πλούσιο σε φυσικά σάκχαρα που είναι απαραίτητα για την ενέργεια. Επίσης, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β6, φυλλικό οξύ, βιταμίνες, ριβοφλαβίνη όπως και σε πολλά μεταλλικά στοιχεία όπως σίδηρο, ασβέστιο, νάτριο, ψευδάργυρο, κάλλιο και φώσφορο.

Η διαδικασία καύσης των λιπαρών ουσιών επηρεάζεται σημαντικά από τα μεταλλικά στοιχεία και τις βιταμίνες. Γι’ αυτό, το μέλι μπορεί να βοηθήσει πολύ καθώς αυτό το δώρο της φύσης περιλαμβάνει αυτά τα συστατικά σε μεγάλο βαθμό και αποτρέπει τις συνέπειες που συνεπάγεται η τυχόν έλλειψή τους.

Επίσης, έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως το μέλι μπορεί να συντελέσει στη μείωση του άγχους και ρυθμίζει το επίπεδο χοληστερόλης του αίματος. Να χρησιμοποιείτε μόνο ακατέργαστο μέλι.

Η κανέλα είναι εξαιρετικά ωφέλιμη καθώς είναι αντιφλεγμονώδης και βοηθά στην καταπολέμηση των φλεγμονών του οργανισμού χάρη στις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες. Επίσης, εξουδετερώνει τις παρενέργειες που προκαλούν στον οργανισμό οι ελεύθερες ρίζες.

Η κανέλα συντελεί στο μεταβολισμό των σακχάρων του αίματος και γι’ αυτό μειώνει το επίπεδό τους. Παρεμποδίζει τη συσσώρευση λίπους στον οργανισμό και βοηθάει στη μετατροπή των σακχάρων σε ενέργεια. Τα καλύτερα είδης κανέλας είναι η Κεϋλάνη και η Κασσία.

Γρήγορος μεταβολισμός – Συμβουλές για την υγεία: Ποια είναι η συνταγή

– Υλικά συνταγής: 3/4 του φλιτζανιού λάδι καρύδας, 1/2 κουτάλι της σούπας μέλι, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.

– Εκτέλεση συνταγής:Αναμείξτε αυτά τα υλικά μαζί σε ένα γυάλινο βάζο και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο.

– Χρήση: Κάθε πρωί, πρέπει να προσθέτετε ένα κουταλάκι του γλυκού (ή δύο) από αυτό το μείγμα στον φρεσκοψημένο σας καφέ, να τον ανακατεύετε καλά και να τον πίνετε. Απολαύστε το!