Δήμος Παπάγου – Χολαργού: Προσεισμικός έλεγχος στα δημοτικά κτίρια.

0
33
Ακολουθήστε μας στα social media

Δήμος Παπάγου – Χολαργού: Προσεισμικός έλεγχος στα δημοτικά κτίρια.

Οι ασφαλείς κτιριακές υποδομές και ο προληπτικός έλεγχος στο επίκεντρο του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Στο επίκεντρο του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού η διασφάλιση ασφαλών υποδομών για τους δημότες. Στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώθηκε ο πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος σε 47 ακίνητα του Δήμου, αξιοποιώντας πόρους από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ελέγχθηκαν σχολικά κτήρια όλων των βαθμίδων, παιδικοί σταθμοί, δημοτικά κτήρια και αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Στο πλαίσιο μάλιστα της διαδικασίας του προσεισμικού ελέγχου, ολοκληρώθηκε το έργο στατικής θωράκισης του 1ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Χολαργού, κτήριο Δημάρχου «Σοφοκλή Μαντά», στο οποίο έγιναν ταυτόχρονα εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, κτηριακές παρεμβάσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, εγκατάσταση ασανσέρ, κ.α.

Η ασφάλεια των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δήμου είναι ύψιστης σημασίας

Σε επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο ο οποίος και δήλωσε:

«Για εμάς είναι ύψιστης αξίας η ασφάλεια των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δήμου. Αξιοποιήσαμε το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης προκειμένου να προβούμε στον έλεγχο 47 κτιρίων. Όπου ο έλεγχος κατέδειξε την ανάγκη περαιτέρω θωράκισης κτιρίων το πράξαμε.

Είναι μια διαδικασία την οποία θα επαναλαμβάνουμε όποτε πρέπει και σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών. Θα εξακολουθήσουμε να δρούμε προληπτικά σε ότι σχετίζεται με το συγκεκριμένο αντικείμενο. θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στη σχολική μας κοινότητα.

Με έργα στα σχολεία μας και πάντα στη διάθεσή όλων να συνεργαστούμε αρμονικά και δημιουργικά για το καλό των παιδιών μας».

Η ασφάλεια των παιδιών πρέπει να είναι στη κορυφή των προτεραιοτήτων και για εμάς είναι».