Χολαργός: Ομοφοβικό φυλλάδιο σε εκκλησιασμό Γυμνασίου

0
265

Χολαργός: Ομοφοβικό φυλλάδιο σε εκκλησιασμό Γυμνασίου

Χολαργός: Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες για φυλλάδιο με ομοφοβικό περιεχόμενο, που κατά πληροφορίες μοιράστηκε σε γυμνάσιο του Χολαργού

Αντιδράσεις προκαλεί ένα φυλλάδιο με ομοφοβικό περιεχόμενο που διανεμήθηκε την Πέμπτη (30/1) σε Γυμνάσιο του Χολαργού, το οποίο συμμετείχε σε εκκλησιασμό, λόγω του εορτασμού για τους Τρεις Ιεράρχες.

Το φυλλάδιο, που φέρνει στη δημοσιότητα το ηλεκτρονικό περιοδικό Antivirus Magazine, επικαλείται τα λόγια ενός Αγίου περί της ομοφυλοφιλίας, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «η ομοφυλοφιλία είναι το αποκορύφωμα των αμαρτημάτων, πολύ πιο πάνω από ειδεχθείς πράξεις όπως ο φόνος…». Το φυλλάδιο μοίρασαν κάποια άτομα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό για ποιο λόγο βρίσκονταν στο χώρο.

Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αναφέρει πως επικοινώνησε με τον γυμνασιάρχη του εν λόγω σχολείου, ο οποίος δήλωσε ότι πληροφορήθηκε το περιστατικό από μία μητέρα που του τηλεφώνησε και του διάβασε τα όσα αναγράφονται. Κατά τον ίδιο, το φυλλάδιο δεν μοιράστηκε από μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού. «Μου φάνηκαν εξωφρενικά τα όσα αναγράφονται. Εμείς ως σχολείο σε καμία περίπτωση δεν έχουμε μοιράσει τέτοιο φυλλάδιο. Έχω ζητήσει να μου προσκομίσουν το επίμαχο φυλλάδιο προκειμένου να διερευνήσουμε μέσω ποιου κατέληξε στα χέρια των μαθητών», δήλωσε ο ίδιος.

Όπως επισημαίνει το Antivirus Magazine, που πρώτο ανέδειξε την υπόθεση, «σε έναν υποχρεωτικό εκκλησιασμό -που μπαίνουν απουσίες- μαθητές γίνονται δέκτες ομοφοβικής προπαγάνδας».

«Δεν έχει γίνει καμία επίσημη καταγγελία», ανέφεραν πάντως από το υπουργείο Παιδείας σε ερώτηση του «Έθνους» για το περιστατικό.