Κηφισιά: Έκθεση αγιογραφίας στην Έπαυλη «Δροσίνη» έως 5 Οκτωβρίου

Έκθεση αγιογραφίας σε αίθουσα νεοκλασικής έπαυλης

Με έκθεση έργων των εργαστηρίων αγιογραφίας συνεχίζονται τα «Μενάνδρεια 2026» στην Κηφισιά, με την Έπαυλη «Δροσίνη» να υποδέχεται το κοινό έως και τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου. Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται σήμερα, Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 19:00, ενώ η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη.

Έκθεση αγιογραφίας σε αίθουσα νεοκλασικής έπαυλης

Ωράριο και χώρος της έκθεσης

Η έκθεση φιλοξενείται στην Έπαυλη «Δροσίνη», στη συμβολή των οδών Αγίων Θεοδώρων και Δ. Κυριακού. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα έργα καθημερινά σε δύο ζώνες λειτουργίας, από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00.

Στην παρουσίαση συμμετέχουν έργα που δημιουργήθηκαν στα εργαστήρια αγιογραφίας, με διδασκαλία και οργάνωση από τη Μαρία Καρδαρά. Το τετραήμερο πρόγραμμα συνδυάζει την εικαστική έκθεση με προβολές και ομιλία, δίνοντας στο κοινό περισσότερες αφορμές για επίσκεψη.

Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων

Η έναρξη έγινε την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Άγιον Όρος – Σκήτη Αγίας Άννας». Σήμερα, μαζί με τα εγκαίνια στις 19:00, έχει προγραμματιστεί ομιλία του αρχιμανδρίτη π. Γρηγορίου Λειπούρη με θέμα την προστασία της Παναγίας.

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, επίσης στις 19:00, θα προβληθεί η ταινία «Το Νησί». Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή και τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο τεσσάρων ημερών με πρωινό και απογευματινό ωράριο.

Κλήρωση με κοινωνικό σκοπό

Στο κλείσιμο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί κλήρωση της εικόνας «Άγγελοι Κυρίου». Η δράση υποστηρίζεται από τον Σύλλογο «Κεφαλάρι Κηφισιάς» και τα έσοδα προορίζονται για την κάλυψη αναγκών του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Κηφισιάς.

Η σύνδεση της έκθεσης με μια κοινωνική πρωτοβουλία προσθέτει έναν πρακτικό σκοπό στη διοργάνωση, καθώς η συμμετοχή στην κλήρωση μπορεί να ενισχύσει τη δομή που υποστηρίζει κατοίκους της πόλης. Παράλληλα, η ελεύθερη είσοδος επιτρέπει σε οικογένειες και επισκέπτες κάθε ηλικίας να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα χωρίς εισιτήριο.

Χρήσιμες πληροφορίες για την επίσκεψη

Όσοι σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Έπαυλη μπορούν να επιλέξουν είτε την πρωινή είτε την απογευματινή ζώνη. Για τις παράλληλες εκδηλώσεις του Σαββάτου και της Κυριακής, η ώρα έναρξης είναι 19:00. Επειδή οι δράσεις ολοκληρώνονται τη Δευτέρα, το Σαββατοκύριακο αποτελεί την πιο άμεση ευκαιρία για περιήγηση στην έκθεση και παρακολούθηση του συμπληρωματικού προγράμματος.

Η διοργάνωση εντάσσεται στο πολιτιστικό πρόγραμμα «Μενάνδρεια 2026» και φέρνει στον ίδιο χώρο την αγιογραφία, τον κινηματογράφο και την κοινωνική προσφορά. Η παρουσίαση των έργων στην ιστορική Έπαυλη «Δροσίνη» δημιουργεί ένα ιδιαίτερο πλαίσιο για την επαφή του κοινού με την τεχνική και τη σύγχρονη δημιουργική πορεία των εργαστηρίων.

Για περισσότερες φωτογραφίες, άμεσα και καθημερινά φωτορεπορτάζ επικαιρότητας και όχι μόνο, μπορείτε να επισκεφθείτε το toklik.gr.