Τέλος το δωρεάν πάρκινγκ στο μετρό

0
753
Τέλος το δωρεάν πάρκινγκ στο μετρό
Τέλος το δωρεάν πάρκινγκ στο μετρό

Τέλος το δωρεάν πάρκινγκ στο μετρό

Τέρμα στο δωρεάν πάρκιγνκ στους σταθμούς του Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας και Εθνική Άμυνα βάζει η Αττικό Μετρό. Στο μέλλον η στάθμευση στους σταθμούς θα γίνεται μόνο επί πληρωμή όπως μαρτυρά η προκήρυξη διαγωνισμού για την εκμίσθωση – αξιοποίηση, για διάστημα έξι ετών των δύο υπαίθριων χώρων στάθμευσης στην οποία προχώρησε η εταιρεία.

Η εταιρεία προχωρά στην αξιοποίηση των τελευταίων εκτάσεων που παρέμεναν ανεκμετάλλευτες στερώντας της σημαντικά έσοδα. Να υπεθυμίσουμε ότι η Αττικό Μετρό είχε προκηρύξει πρόσφατα έναν ακόμα διαγωνισμό για το πάρκινγκ δυναμικότητας 200 θέσεων στον σταθμό Χαλάνδρι.

Οι προσφορές για τα δύο νέα οικόπεδα 6,4 στρεμμάτων και 15,2 στρεμμάτων, στα οποία τα αυτοκίνητα μέχρι σήμερα σταθμεύουν δωρεάν,  μπορούν να κατατεθούν έως τις 30 Νοεμβρίου. Τα οικόπεδα έχουν πρόσοψη στη Λεωφ. Μεσογείων και την οδό Αναστάσεως σε επαφή με την ανατολική είσοδο του Σταθμού του Μετρό «Εθνική Άμυνα» και το δεύτερο στη συμβολή της οδού Παναγούλη σε επαφή με την κύρια είσοδο του Σταθμού του Μετρό Δουκ. Πλακεντίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι όροι της μίσθωσης στην προκήρυξη του διαγωνισμού, η χρέωση της στάθμευσης, για τους χρήστες του μετρό, μεταξύ των ωρών 06:00 με 20:00 για τις πρώτες τέσσερις ώρες δεν θα υπερβαίνει τα δύο ευρώ και η δωδεκάωρη τα έξι ευρώ. Η ενδιάμεση στάθμευση, από 4 έως 12 ώρες, θα χρεώνεται έως 0,50 ευρώ ανά ώρα επί πλέον της βασικής χρέωσης. Ελάχιστη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας των Χώρων Στάθμευσης θα είναι το ωράριο λειτουργίας του δικτύου του Μετρό, συμπεριλαμβανομένων Κυριακών κι Αργιών.

Ως ελάχιστη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας των χώρων στάθμευσης θα είναι το ωράριο λειτουργίας του δικτύου μετρό συμπεριλαμβανομένων Κυριακών και αργιών.