Σχολεία:2 η Συνάντηση του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης του Δήμου Βριλησσίων

0
651
Ακολουθήστε μας στα social media

Σχολεία: 2η Συνάντηση του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης του Δήμου Βριλησσίων

Σχολεία: Στην προσπάθειά του για τη συνδιαμόρφωση μιας κοινωνίας μηδενικών αποβλήτων ο Δήμος Βριλησσίων έχει εγκαταστήσει εδώ κι έναν χρόνο το πρότυπο Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης RE:THINK, το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο αστικού εξοπλισμού για τη διαχείριση των οργανικών απορριμμάτων,
ώστε με συνέπεια οι δημότες να μπορούν να κομποστοποιούν συλλογικά τα οργανικά τους υπολείμματα επιτόπια μειώνοντας έτσι τον όγκο τους, να επιμελούνται οι ίδιοι τον κομποστοποιητή τους και να παίρνουν δωρεάν πίσω το κομπόστ (πλούσιο εδαφοβελτιωτικό χώμα) που οι ίδιοι παράγουν.

Με τον τρόπο αυτόν, από άλλοτε παραγωγοί σκουπιδιών μετατρέπονται σε παραγωγούς κομπόστ, μια αλλαγή στον καθημερινό τρόπο ζωής τόσο απλή, κι όμως με τεράστια επίδραση και οφέλη, όχι μόνο για την κοινωνία, αλλά κι ευρύτερα για το περιβάλλον το οποίο «δανειζόμαστε» κι οφείλουμε να παραδώσουμε ακέραιο στα παιδιά μας.

Σχολεία: 2η Συνάντηση του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης του Δήμου Βριλησσίων
Σχολεία: 2η Συνάντηση του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης του Δήμου Βριλησσίων
΄Ηδη στο Δήμο έχουν εγκατασταθεί 3 κομποστοποιητές, σε συνεργασία με την ομάδα RE:THINK., στα πάρκα Μίκη Θεοδωράκη (πρώην ΤΥΠΕΤ) και Ρεματιάς, καθώς και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων, ενώ παράλληλα οι αιτήσεις των κατοίκων για τοποθέτηση κι άλλων αυξάνονται συνεχώς – ήδη δρομολογείται η τοποθέτηση ενός ακόμη στις αρχές της άνοιξης.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης και καταγραφής των αποτελεσμάτων του Δικτύου και με την ελπίδα και προοπτική να επεκταθεί και να γίνει σημείο αναφοράς, ο Δήμος Βριλησσίων πραγματοποιεί τις εξής εκδηλώσεις:

– Ολοήμερα Εργαστήρια Κομποστοποίησης και Φυσικής Σποράς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων στις 6 και 7 Φεβρουαρίου, Πέμπτη και Παρασκευή αντίστοιχα, προς τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

– Ενημερωτική εκδήλωση για τα οφέλη της κομποστοποίησης και τον τρόπο λειτουργίας του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 στον χώρο του σχολείου.

– Συνάντηση και Εργαστήριο Κομποστοποίησης, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου και ώρα 16:30 – 18:30 στο πάρκο Μίκη Θεοδωράκη (πρώην ΤΥΠΕΤ) στη θέση του κομποστοποιητή.

Σας περιμένουμε ώστε μαζί να δώσουμε ώθηση σε κάτι που δεν είναι απλά ένας τρόπος διαχείρισης των οργανικών μας απορριμμάτων, αλλά τρόπος ζωής!

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα στο FB: ReThink-Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης καθώς και την ιστοσελίδα ReThink Project.