Συζήτηση Βουλή: Για στέγαση ειδικών σχολείων -αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ-σχολεία εξωτερικού

0
229
Ακολουθήστε μας στα social media

Συζήτηση Βουλή: Για στέγαση ειδικών σχολείων -αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ-σχολεία εξωτερικού

Συζήτηση Βουλή: Για στέγαση ειδικών σχολείων -αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ-σχολεία εξωτερικού – Δήμητρα Κούτρα

Τέσσερεις Επίκαιρες Ερωτήσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού θα συζητηθούν σήμερα Παρασκευή19 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 09:00΄ στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου στη Βουλή.

Μεταξύ αυτών και η Επίκαιρη Ερώτηση για τα προβλήματα στέγασης του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη, του Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης για παιδιά με αυτισμό και του Ειδικό Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης για παιδιά με αυτισμό, του Βουλευτή του ΚΚΕ κου Ιωάννη Δελή.

Επίσης δύο Επίκαιρες Ερωτήσεις έχουν να κάνουν με το στεγαστικό πρόβλημα του σχολικού συγκροτήματος “FREIMANN” στο Μόναχο Γερμανίας και το μέλλον του Ελληνικού Σχολείου “Αριστοτέλης” του Μονάχου και μία με την αντιστοίχιση πτυχίων των αποφοίτων των πρώην Α.Ε.Ι. Τεχνολογικού Τομέα (Τ.Τ.) (Τ.Ε.Ι.) με τα αντίστοιχα ή συναφή τμήματα των νέων ακαδημαϊκών δομών.

Αναλυτικά οι Επίκαιρες Ερωτήσεις που έχουν προγραμματισθεί να συζητηθούν Η με αριθμό 571/15-1-2024 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης της Κ.Ο. “ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ” κ. Ιωάννη Δελή προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με θέμα: «Άμεση λύση για τη συνέχεια λειτουργίας του 2ου Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) και του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου για παιδιά με αυτισμό στο Δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Θεσσαλονίκης».

Η με αριθμό 576/15-1-2024 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Ηρακλείου της Κ.Ο. “ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ” κυρίας Ελένης Βατσινά  προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με θέμα:

«Αντιστοίχιση πτυχίων των αποφοίτων των πρώην Α.Ε.Ι. Τεχνολογικού Τομέα (Τ.Τ.) (Τ.Ε.Ι.) με τα αντίστοιχα ή συναφή τμήματα των νέων ακαδημαϊκών δομών». Η με αριθμό 546/8-1-2024 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Επικρατείας της Κ.Ο. “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ” κ. Παύλου Σαράκη προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με θέμα:

«Διαπραγματεύσεις της Ελληνικής Πολιτείας, αναφορικά με το στεγαστικό πρόβλημα του σχολικού συγκροτήματος “FREIMANN” στο Μόναχο Γερμανίας». Η με αριθμό 558/11-1-2024 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού  Α΄ Θεσσαλονίκης της Κ.Ο. “ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ” κυρίας Ουρανίας Θρασκιά προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με θέμα: «Αβέβαιο το μέλλον του Ελληνικού Σχολείου ‘Αριστοτέλης’ του Μονάχου».

Φώτο: Δήμητρα Κούτρα