Προειδοποίηση Ελληνίδας λοιμωξιολόγου για τις υφασμάτινες μάσκες – Ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν

0
1312
Ακολουθήστε μας στα social media

Προειδοποίηση Ελληνίδας λοιμωξιολόγου για τις υφασμάτινες μάσκες – Ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν

Υφασμάτινες μάσκες: Οι μάσκες που είναι φτιαγμένες από ύφασμα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες. Ωστόσο, πολλοί τις επιλέγουν, επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα να βρουν τις κλασσικές μάσκες. Εκείνες δεν είναι άλλες από τις χειρουργικές. Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει έλλειψη στις κανονικές χειρουργικές μάσκες;

Ποιο είναι το αποτέλεσμα όλης αυτής της παρατήρησης; Αρκετοί Έλληνες πολίτες αγοράζουν υφασμάτινες μάσκες από το εμπόριο. Μάλιστα, ο σκοπός παραμένει ο ίδιος. Αυτός, δεν είναι άλλος από το να προφυλαχθούν από τον κορονοϊό. Η συγκεκριμένη επιλογή κρύβει πολλούς κινδύνους. Μάλιστα, αυτό δεν αναφέρθηκε από κάποιο τυχαίο άτομο. Αντίθετα, το επισήμανε η Βησσαρία Σακκά. Η επιστήμονας με ειδικότητα λοιμωξιολογίας χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου. Η ίδια, το έπραξε, μιλώντας σε εκπομπή της Ελληνικής Ραδιοφωνικής Τηλεόρασης, δίνοντας συμβουλές στους Έλληνες πολίτες.

Υφασμάτινες μάσκες – Συμβουλές για την υγεία: Τι ανέφερε, η λοιμωξιολόγος Βησσαρία Σακκά

Η λοιμωξιολόγος και επιμελήτρια του «Ερυθρού Σταυρού» επεσήμανε πως όχι μόνο δεν προστατεύουν από τον Covid-19, αλλά μπορούν να γίνουν εστία μικροβίων αν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά. «Οι υφασμάτινες μάσκες προστατεύουν μόνο τον ασθενή, όταν δηλαδή βήχει να μην μεταφέρει τα σταγονίδιά του. Τους υπόλοιπους δεν τους προστατεύουν και ίσα ίσα από τους υδρατμούς που έχουμε στην αναπνοή μας, πολύ γρήγορα υγραίνονται και σίγουρα κολλάνε και περισσότερα μικρόβια», είπε χαρακτηριστικά.