Παίρνουν τα βουνά οι Αθηναίοι: «Ποδήλατο στην Πάρνηθα με sms στο 13033» – 15.000 ήδη δήλωσαν συμμετοχή

0
549
Ακολουθήστε μας στα social media

Παίρνουν τα βουνά οι Αθηναίοι: «Ποδήλατο στην Πάρνηθα με sms στο 13033» – 15.000 ήδη δήλωσαν συμμετοχή

Σαββατιάτικη εκδήλωση: Πρόκειται για μία εκδήλωση, η οποία έχει δημιουργηθεί στο Facebook. Μάλιστα, έχει προκαλέσει προβληματισμό στις Αστυνομικές Αρχές της χώρας. Αυτή ονομάζεται «Ποδηλατάδα στην Πάρνηθα». Η ανταπόκριση είναι τεράστια, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον από χιλιάδες πολίτες για μια βόλτα με το ποδήλατο. Μάλιστα, είναι προγραμματισμένη για αύριο (σ.σ. Σάββατο 5 Δεκεμβρίου του 2020).

Σαββατιάτικη εκδήλωση: Περισσότερες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο θέμα

Το event κάνει εδώ και πέντε μέρες τον γύρο του διαδικτύου και των social media, καθώς πάνω από 15.000 άνθρωποι έχουν δηλώσει ότι ενδιαφέρονται για την ποδηλατάδα, λίγες ημέρες μετά τη βόλτα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Πάρνηθα.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως η Πάρνηθα είναι στην Αττική και δεν επιτρέπονται μόνο οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χαρδαλιάς, είχε αναφέρει πως επιτρέπεται η άθληση μόνο κοντά στην οικεία, με τον κ. Γεωργιάδη να αναφέρει πως «προφανώς επιτρέπεται η άθληση στην Πάρνηθα».

 

Έτσι, μετά και τη δημιουργία της εκδήλωσης στο Facebook, εκφράζονται φόβοι για το ενδεχόμενο μεγάλου συνωστισμού το Σαββατοκύριακο στην Πάρνηθα, αλλά και για τον τρόπο αντιμετώπισης ενός τέτοιου ενδεχομένου από τις αρχές.

 

Με τα υπάρχοντα μέτρα της Πολιτείας, προβλέπεται η δυνατότητα ατομικής άθλησης (ή ανά δύο άτομα) αποστέλλοντας sms στο 13033 τον κωδικό 6, με τις απαιτούμενες αποστάσεις και κοντά στον τόπο κατοικίας μας.