Μεταμόρφωση: Ολοκλήρωση εκπαιδευτικού προγράμματος Α’ Βοηθειών / ΚΑΡΠΑ

0
316
Ακολουθήστε μας στα social media

Μεταμόρφωση: Ολοκλήρωση εκπαιδευτικού προγράμματος Α’ Βοηθειών / ΚΑΡΠΑ

Το Τμήμα Προάσπισης & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Μεταμόρφωσης σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 στο Συνεδριακό Κέντρο Μεταμόρφωσης το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν εντελώς δωρεάν στις βασικές Α’ Βοήθειες, στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και στη χρήση απινιδωτή, ενώ έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν πολύ μεγάλη (περισσότερα από 150 άτομα), γεγονός που επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης δράσης και την ανάγκη επανάληψής της στο εγγύς μέλλον. Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά με τη δημιουργία εθελοντικής ομάδας υπό την ομπρέλα του Δήμου.

Ο Αντιδήμαρχος Προάσπισης & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας δήλωσε: «Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε, να ευαισθητοποιηθούμε και να εκπαιδευτούμε στο να προσφέρουμε βοήθεια την πιο κρίσιμη στιγμή. Την στιγμή που ένας άνθρωπος κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του. Η πολύ μεγάλη προσέλευση του κόσμου στην συγκεκριμένη εκδήλωση είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς στον συνάνθρωπο».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Οι πρώτες βοήθειες, περιέχουν ενέργειες που είναι αναγκαίο να γνωρίζει κάθε άνθρωπος. Η ενημέρωση των δημοτών όλης της Ελλάδας μέσω του προγράμματος, από καταρτισμένους εκπαιδευτές, είναι καθοριστικής σημασίας».

Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Αντιδήμαρχος Προάσπισης & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας Ευστάθιος Βλαχάκης, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμητρα Σκοπελίτη, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Στέλιος Σαριδάκης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Αδάμ Αδαμίδης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και Προγραμματισμού Γεώργιος Στρογγυλούδης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Παναγιώτης Αστήθας, η Ειδική Συνεργάτης σε θέματα προαγωγής της υγείας και κοινωνικής μέριμνας Φανή Σιώρη και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ν. Φιλ/φειας Μιχάλης Καλοειδάς.

Ευχαριστούμε θερμά τους διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ Λουίζα Λογοθέτη, Κων/νο Στεφανάτο, Στέφανο Τσιάτσιο και Δέσποινα Κιοσόγλου, για την αμεσότητα στην επικοινωνία, την ευχάριστη διάθεση και τις πολύτιμες γνώσεις που παρείχαν καθόλη της εκπαίδευσης.