Νίκος Χιωτάκης: Με έργα θα πάμε μπροστά , το Βόρειο Τομέα.

0
817
Ακολουθήστε μας στα social media

Νίκος Χιωτάκης: Με έργα θα πάμε μπροστά , το Βόρειο Τομέα.

Συνέντευξη στην Δημοσιογράφο της Βόρειας Γειτονιάς Δήμητρα Κούτρα έδωσε ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Νίκο Χαρδαλία η Αττική Μποροστά,  Νίκος Χιωτάκης.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη  

 • Γιατί αφήνεις την Κηφισιά για τη Περιφέρεια Αττικής ως υποψήφιος σύμβουλος του βόρειου τομέα;

Πρώτα από όλα παραμένω Κηφισιώτης. Εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ δημιούργησα την οικογένειά μου και κατ’ επιλογήν μου ζω. Σε αυτό το Δήμο τιμήθηκα επανειλημμένα από τους συμπολίτες μου. Αλλά και η Κηφισιά είναι Δήμος του Βόρειου Τομέα της Αθήνας. Δεν πρόκειται να μετακομίσω από την Κηφισιά, απλά αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα στην πολιτική μου διαδρομή. Βήμα αναγκαίο, μετά από 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας και προσφοράς στα δημοτικά δρώμενα του Δήμου Κηφισιάς, τα 12 χρόνια δε από αυτά, με την ύψιστη τιμή να υπηρετήσω τους συμπολίτες μου, από το ύπατο αξίωμα του Δημάρχου Κηφισιάς. Με εφόδιο την ωριμότητα και την εμπειρία που απέκτησα, συνεπής με τις αρχές και αξίες που υπηρετώ όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τον αυτοδιοικητικό θεσμό, χωρίς εμμονή, γιατί στη καρέκλα πρέπει να εναλλάσσονται πρόσωπα, αποφάσισα  να θέσω υποψηφιότητα στις προσεχείς Περιφερειακές Εκλογές, τον Οκτώβριο του 2023, ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στο Βόρειο Τομέα της Αττικής, δίπλα στο Νίκο Χαρδαλιά με την παράταξη «Αττική Μπροστά».

 • Τόσα χρόνια στα κοινά έχεις συνεργαστεί στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Πώς αυτή η εμπειρία μπορεί να ωφελήσει σε επίπεδο ανάληψης κάποιας θέσης στην Περιφέρεια;

Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στηρίζει σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία και το έργο της, στη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους και προγράμματα. Αλλά και στην κατάρτιση, διαμόρφωση και υλοποίηση πολιτικών που αποφασίζονται σε ευρωπαϊκό και υλοποιούνται στη συνέχεια σε εθνικό επίπεδο. Είναι ένας κατεξοχήν εξωστρεφής θεσμός , που απαιτεί κουλτούρα και γνώσεις διεθνών συνεργασιών, στοιχεία που διαθέτω λόγω της πρότερης εμπειρίας και συμμετοχής μου σε αντίστοιχα Ευρωπαϊκά όργανα των Δήμων και των Περιφερειών. Η εμπειρία αυτή θα είναι χρήσιμη για την Περιφέρεια Αττικής και τις πολιτικές που θα υλοποιηθούν προς όφελος των πολιτών, εφόσον βέβαια εκλεγώ στις προσεχείς εκλογές.

 • Ποιος είναι ο πιο σημαντικός λόγος που να σε ψηφίσει κάποιος στην Αττική;

 

Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση παίζει στρατηγικό ρόλο στην υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων, που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα όλων των πολιτών της Αττικής. Το θεσμό αυτό είναι χρήσιμο να τον υπηρετούν από θέσεις ευθύνης, άνθρωποι με γνώσεις και εμπειρίες στα αυτοδιοικητικά ζητήματα, άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα στον πολίτη και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις αγωνίες του αλλά και τα ζητήματα των τοπικών κοινωνιών, έμπειρα στελέχη με αποδεδειγμένη ικανότητα να παράγουν πολιτική με αποτελέσματα. Αυτά θεωρώ πως είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της υποψηφιότητάς μου.  Αυτά τα πλεονεκτήματα θα αναδείξω και θα διεκδικήσω τη θετική ψήφο αποδοχής όλων των πολιτών του Βόρειου Τομέα.

Γνώση , εμπειρία , αποτελεσματικότητα είναι το τρίπτυχο της υποψηφιότητάς μου.

 • Θέτεις υποψηφιότητα με τον Νίκο Χαρδαλιά.  Πιστεύεις ότι μπορεί να κάνει έργο ως Περιφερειάρχης στην επόμενη πενταετία στην Αττική;

Αποτελεί για μένα εξαιρετική τιμή να συμμετέχω στις προσεχείς Περιφερειακές εκλογές, στο ψηφοδέλτιο νίκης του Βόρειου Τομέα της Αθήνας, της παράταξης Αττική Μπροστά, με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά Νίκος Χαρδαλιάς , έναν αυτοδιοικητικό με μεγάλη εμπειρία και αποδεδειγμένες ικανότητες στη διαχείριση κρίσεων.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς εχει υπηρετήσει ως Δήμαρχος, Περιφερειακός Σύμβουλος, υφυπουργός. Είναι ένας έμπειρος, γνώστης και αποτελεσματικός αυτοδιοικητικός και παράλληλα έχει αποδείξει την ικανότητά του στη διαχείριση των έκτακτων και δύσκολων καταστάσεων των τελευταίων τεσσάρων χρόνων.

Με το Νίκο Χαρδαλιά μας ενώνουν κοινοί αγώνες, πολλών ετών στην αυτοδιοίκηση.

Πιστεύω  ότι μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι δίπλα στους πολίτες της Περιφέρειας μας και ειδικά για το Βόρειο Τομέα που απαιτείται να βελτιωθεί και να μην υποβαθμιστεί.

Ο Βόρειος Τομέας της Αττικής έχει πολλά πλεονεκτήματα τα οποία οφείλουμε να διατηρήσουμε και με καινοτόμες πολιτικές να βελτιώσουμε την ποιότητα της καθημερινότητας των κατοίκων του.

Περισσότερο περιαστικό και αστικό πράσινο, ενίσχυση και συμπλήρωση της αντιπλημμυρικής προστασίας, ανάπτυξη δικτύων βιώσιμης κινητικότητα με ηλεκτροκίνηση και ποδηλατοδρόμους, ασφάλεια των οδηγών και των πεζών στους οδικούς άξονες και νέες τις απαραίτητες νέες υποδομές πολιτισμού, σχολικών κτιρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων σε κάθε γειτονιά και τα απαραίτητα έργα και δράσεις για τους πολίτες των Δήμων του Βόρειου τομέα της Αθήνας.

 • Ποιο είναι το όραμά σας για την επόμενη πενταετία στην Αττική για το οποίο ζητάτε να εκλεγείτε;

 

Μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, ζητάμε τη θετική ψήφο εμπιστοσύνης σας για να κάνουμε πράξη το όραμά μας για μια :

 • Πράσινη Αττική, που θα προωθεί την υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, θα ανακυκλώνει και θα δίνει κίνητρα για επενδύσεις για τη προστασίας του περιβάλλοντος, τη διαχείρισης των απορριμμάτων και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.
 • Κλιματικά ουδέτερη Αττική, θωρακισμένη από τις συνέπειες της Κλιματικής Κρίσης.
 • Ασφαλή Αττική, στην οποία όλοι οι πολίτες θα αισθάνονται ασφαλείς στις γειτονιές τους για τις ζωές και τις περιουσίες τους.
 • Κοινωνική Αττική, όπου κανένας συνάνθρωπός μας που έχει ανάγκη,  δεν θα είναι μόνος.
 • Ψηφιακή Αττική, που θα εξυπηρετεί τον πολίτη 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, χωρίς άσκοπες μετακινήσεις και ταλαιπωρία, αξιοποιώντας τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες
 • Παραγωγική Αττική, που θα προσελκύει επενδύσεις, θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες της να αποκτούν μεγαλύτερα εισοδήματα.