Κορωνοϊός – Γεωργιάδης: Την Πέμπτη τα πρώτα στοιχεία από το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας

0
434
Ακολουθήστε μας στα social media

Κορωνοϊός – Γεωργιάδης: Την Πέμπτη τα πρώτα στοιχεία από το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας

Τα πρώτα πραγματικά στοιχεία που θα δείξουν την επίπτωση στην πανδημία από το μερικό άνοιγμα της οικονομίας, θα γίνουν γνωστά την Πέμπτη το βράδυ». Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του την Κυριακή.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «τόσες είναι οι μέρες που απαιτούνται για να δούμε αν το σταδιακό άνοιγμα των εμπορικών δραστηριοτήτων έχει – και σε τι βαθμό έχει – επίπτωση στην αύξηση της επιδημίας».

«Εάν ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, θα μπορέσουμε να συζητήσουμε για επίσπευση της άρσης των μέτρων. Αν υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων, θα πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί, εφόσον το πρόβλημα της πανδημίας προηγείται», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ακόμη, ότι συνεχίζονται οι επισκέψεις του σε εστιατόρια, μαζί με τον υφυπουργό Νίκο Παπαθανάση, με στόχο να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για τους καταναλωτές, μέχρι και το 80% του χώρου ενός εστιατορίου.

«Αυτό θα γίνει με την χρησιμοποίηση μέρους και του εσωτερικού χώρου των καταστημάτων – εφόσον υπάρχει επαρκής φυσικός αερισμός – ώστε να μετατρέπεται ο εσωτερικός χώρος του καταστήματος σε ημιυπαίθριο. Όταν ανακοινωθούν τα μέτρα, θα δοθούν πολύ ακριβείς οδηγίες, ακόμη και για το σημείο στο οποίο θα πρέπει να τοποθετούνται οι ανεμιστήρες. Σε σύσκεψη δε, με τους κυρίους Τσιόδρα, Χαρδαλιά και την ομάδα τους, “παρουσιάστηκαν όλα τα σενάρια με τις αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, των ατόμων ανά τετραγωνικό μέτρο, πώς θα μπαίνουν οι ανεμιστήρες, έτσι ώστε να παρουσιάσουμε ένα πλήρες και λεπτομερές σχέδιο για να αξιοποιήσουμε το μέγιστο δυνατό σε κάθε κατάστημα», γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.