Κινηματογραφικές προβολές στον Δημοτικό Κινηματογράφο Νέας Ιωνίας τώρα και τις Παρασκευές

0
452

Κινηματογραφικές προβολές και τις Παρασκευές θα πραγματοποιεί ο Δήμος Νέας Ιωνίας στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Αστέρας» (Ασκληπιού 4, Νέα Ιωνία) σε συνεργασία με την ομάδα Cineδιαδρομές, με ώρα έναρξης 21:10 και ελεύθερη είσοδο.

Πλέον οι μοναδικές κινηματογραφικές προβολές του «ΑΣΤΕΡΑ» έρχονται να αλλάξουν μετά τις Δευτέρες και τις Παρασκευές των πολιτών, προσφέροντας ποιοτικές και συνάμα ανέξοδες διεξόδους ποιοτικής ψυχαγωγίας.

Οι Παρασκευιάτικες προβολές ξεκινούν την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 με την κωμωδία «Διαβατήριο για το Πίμλικο» (1949) του Χένρι Κορνίλιους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα για τις Παρασκευές του Νοεμβρίου:

  • 8/11 – «Διαβατήριο για το Πίμλικο» (1949 – Αγγλία – κωμωδία)

Ένας κρυμμένος θησαυρός στα έγκατα της συνοικίας Πίμλικο, που ανακαλύπτεται από την έκρηξη μίας ανενεργής βόμβας από τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο και κάποια έγγραφα που ορίζουν ότι ο θησαυρός και η περιοχή ήταν ιδιοκτησία ενός Γάλλου δούκα ανατρέπουν την ήσυχη ζωή της περιοχής και φέρνουν τα πάνω-κάτω. Οι αρχές δεν θα μπορούν να βγάλουν άκρη με το ποιος θα πάρει τον θησαυρό, ένας απόγονος του δούκα θα εμφανιστεί, το ένα θα φέρει το άλλο και το Πίμλικο θα αυτοανακηρυχθεί ανεξάρτητο. Στην αρχή όλα θα πηγαίνουν τέλεια για τους κατοίκους και τους… λαθρέμπορους, αλλά κάποια στιγμή η κυβέρνηση θα αντιδράσει και θα αποκλείσει την περιοχή. Αυτό που θα επακολουθήσει, θα είναι εντελώς… βρετανικό!

  • 15/11 – «Ο Άλλος Γιος» (2012 – Γαλλία – Δραματική)

Ο Γιόζεφ Σϊλμπεργκ, ένα ευαίσθητο αγόρι, ζει μια σχεδόν τέλεια ζωή σε ένα άνετο προάστιο του Τελ Αβίβ με τους γονείς του, τη γεννημένη στη Γαλλία γιατρό μητέρα του και τον Ισραηλινό στρατιωτικό διοικητή πατέρα του. Βρίσκεται στην ηλικία των 18 ετών, ηλικία που πρέπει να καταταγεί στην Ισραηλινή αεροπορία. Κατά τη διάρκεια των απαιτούμενων εξετάσεων από τις οποίες θα κριθεί αν είναι κατάλληλος ή όχι να υπηρετήσει το στράτευμα, η οικογένειά του θα ανακαλύψει ότι ο τύπος αίματος του Γιόζεφ, είναι διαφορετικός από αυτόν των υπολοίπων μελών της.

  • 22/11 – «Κουεϊμάδα» (1969 – Ιταλία – Περιπέτεια / Δραματική)

Ο σερ Γουίλιαμ Γούκερ, ένας μυστικός πράκτορας της βρετανικής κυβέρνησης, ταξιδεύει στη μακρινή Κουεμάντα, στις αρχές του 19ου αιώνα. Αποστολή του είναι να διαλύσει το μονοπώλιο του εμπορίου ζάχαρης, το οποίο ελέγχουν οι Πορτογάλοι αποικιοκράτες. Με τα λόγια και με τις υποσχέσεις του, βοηθά τους ντόπιους εργάτες να εξεγερθούν ενάντια στους Πορτογάλους. Δυο απλοί μέχρι τότε εργάτες, ο μαύρος Ντολόρες και ο μιγάς Τέντι Ζαντσέζ, θα γίνουν οι κυρίαρχες φυσιογνωμίες του τόπου.

  • 29/11 – «Φεγγάρι» (2009 – Αγγλία – Επιστημονικής Φαντασίας / Δραματική)

Έπειτα από τρία χρόνια τα οποία περνά μόνος σε μια σεληνιακή βάση εξόρυξης, ο Σαμ Μπελ είναι έτοιμος να επιστρέψει στη Γη. Οι παραισθήσεις και η έλλειψη συγκέντρωσης, όμως, τον οδηγούν σ’ ένα παρ’ ολίγον μοιραίο ατύχημα. Όταν συνέρχεται από αυτό βρίσκεται «αντιμέτωπος» με μια νεότερη, πιο επιθετική μορφή του εαυτού του.

Κινηματογραφικές προβολές τις Παρασκευές του Νοεμβρίου 2019
στον Κινηματογράφο «Αστέρας» / αφίσα