Ηράκλειο: Ετοιμάζοντας τις συνθήκες ώστε το πρώτο κουδούνι

0
612
Ακολουθήστε μας στα social media

Την θωράκιση της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολείων της πόλης βάζει σε προτεραιότητα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ετοιμάζοντας τις συνθήκες ώστε το πρώτο κουδούνι να βρει τις σχολικές μονάδες απόλυτα προετοιμασμένες, στο κομμάτι τουλάχιστον που αφορά τις ευθύνες του Δήμου. Η βασική εξ αυτών είναι η καθαριότητα των σχολικών αιθουσών. Ήδη προκηρύχτηκε διαγωνισμός για την πρόσληψη νέου προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες των σχολείων. Μετά δε και τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για την υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την διάρκεια του σχολικού ωραρίου, ο Δήμος δρομολογεί την αγορά, όχι μόνο αντισηπτικών υλικών όπως έκανε στη λήξη της σχολικής χρονιάς, επιπλέον και μασκών για να τις διανείμει στα παιδιά, τους δασκάλους και τους καθηγητές.

Στον «αέρα» ο διαγωνισμός για το προσωπικό καθαριότητας
Υπό νέο καθεστώς, αυτό της σύμβασης χρόνου και όχι έργου όπως παλιά, θα προσληφθεί το προσωπικό που θα καλύψει την καθαριότητα των σχολικών μονάδων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για τη νέα περίοδο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι καθαριστές/στριες που θα κληθούν να εργαστούν στα σχολεία θα απασχολούνται σε πλήρες ωράριο, καλύπτοντας περισσότερες αίθουσες και σχολικούς χώρους την ημέρα, με καλύτερη, βέβαια, αμοιβή και για τους ίδιους. Ήδη, το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής έχει προκηρύξει τον διαγωνισμό για την πρόσληψή τους και καλεί τους ενδιαφερόμενους να στείλουν την αίτησή τους έως και τις 25/8/2020 στο email soxproslipsi@iraklio.gr. Λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό στο site του Δήμου, www.iraklio.gr και στα τηλέφωνα στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 213-2000136,135,237.

Μάσκες και αντισηπτικά για τους μαθητές και το προσωπικό
Επιπροσθέτως, εφόσον το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να καταστήσει τη μάσκα υποχρεωτική κατά την διάρκεια του μαθήματος, ο Δήμος θα καλύψει και αυτή την ανάγκη. Με οδηγία του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, οι Σχολικές Επιτροπές θα προχωρήσουν άμεσα στην προμήθεια, πέραν των αντισηπτικών υλικών που ούτως ή άλλως θα εξόπλιζαν τα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και θα ανανεώνονται όποτε υπάρχει ανάγκη, επιπλέον και ικανού αριθμού από μάσκες που θα μοιραστούν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σύμφωνα με τις τελικές ανακοινώσεις του Υπουργείου.