Δυσοσμία ποδιών: 11 έξυπνες λύσεις για την καταπολέμησή της με αποτελεσματικό τρόπο

0
354

Δυσοσμία ποδιών: 11 έξυπνες λύσεις για την καταπολέμησή της με αποτελεσματικό τρόπο

Δυσοσμία των ποδιών: Αντιμετωπίζετε σοβαρό πρόβλημα δυσοσμίας, το οποίο έχει να κάνει με τα πόδια σας; Δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για να αγχώνεστε. Κάποια προβλήματα της ζωής, χρειάζονται απλά τον σωστό τρόπο αντιμετώπισης. Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες πρόληψης του προβλήματος, καθώς και συμβουλές για να το αντιμετωπίσετε δραστικά. Αναλυτικότερα:

Δυσοσμία των ποδιών: Πώς να προλάβετε, το κακό

Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε σωστές και υγιεινές συνήθειες. Δηλαδή, να αλλάζουμε τακτικά παπούτσια. Δεν πρέπει να φοράμε το ίδιο ζευγάρι παπουτσιών για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Επίσης, πρέπει να αφήνουμε τα παπούτσια μας να στεγνώσουν. Αυτό πρέπει να γίνει για διάστημα μίας ημέρας ή 24 ωρών. Επίσης, καλό θα ήταν να καθαρίζουμε και να στεγνώνουμε καθημερινά τα πόδια μας. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η αλλαγή των καλτσών, η οποία πρέπει να γίνεται μία φορά την ημέρα.

Δυσοσμία των ποδιών: Συμβουλές για να απαλλαγείτε από αυτή

– Καθαρίστε τα διαστήματα των δαχτύλων σας. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα κομμάτι από βαμβάκι. Το συγκεκριμένο βαμβάκι πρέπει να είναι εμποτισμένο με λευκό οινόπνευμα. Αυτό, διότι το λευκό οινόπνευμα βοηθά στο να παραμείνει στεγνή, η συγκεκριμένη περιοχή.
– Άλλη μία λύση αποτελούν τα αποσμητικά σπρέι. Αλλιώς ονομάζονται και αντιιδρωτικά σπρέι. Επίσης, ως εναλλακτική προσφέρεται ακόμη μία λύση. Αυτή έχει να κάνει με το σπρέι που χρησιμοποιούν οι άνδρες και οι γυναίκες για τις μασχάλες τους.
– Από εκεί και πέρα, πολύ λογική είναι και η λύση της τοποθέτησης πάτων στα παπούτσια. Όχι, όμως οποιουσδήποτε πάτους. Αντιθέτως, πρέπει να βάλετε εκείνους που είναι ειδικοί για την αντιμετώπιση της δυσοσμίας.
– Αγορά και τοποθέτηση ειδικών καλτσών για τον αερισμό των ποδιών. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χημικές κάλτσες, οι οποίες βοηθούν στην καταπολέμηση των βακτηρίων που προκαλούν κακοσμία.
– Καλό θα ήταν να φοράτε παπούτσια από δέρμα, διότι αυτό βοηθά το πόδι να αερίζεται.
– Περπατάτε ξυπόλητοι στο σπίτι σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
– Για την εποχή του καλοκαιριού συστήνονται τα σανδάλια αντί των κλειστών παπουτσιών.

Δυσοσμία των ποδιών: Αυτές και οι υπόλοιπες συμβουλές για να απαλλαγείτε από αυτή