Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου : Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 6-8

0
315

Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου : Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 6-8

Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου: Η 5η συνάντηση για σεζόν 2019-2020 της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών πραγματοποιήθηκε με πολύ χαρά απ’ τα παιδιά την Τετάρτη 12/2/2020 στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με  συντονίστρια την  Σταυρούλα Φραγκουδάκη.

Το ξεκίνημα έγινε με το ανάγνωσμα ιστοριών από το παλιό μας Ανθολόγιο  με ένα τρόπο διαφορετικό που ενθουσίασε τα παιδιά. Η αγαπημένη παραμυθού χρησιμοποίησε μια Ιαπωνική τεχνική αφήγησης Kamishιbai. Είναι το «θέατρο από χαρτί» είναι μια μορφή οπτικής, συμμετοχικής αφήγησης, η οποία συνδυάζει αρμονικά το ζωντανό, προφορικό λόγο, με την εικόνα. Αφήγηση με χαρτί ,ζωγραφιές γεμάτες ιστορίες.

Τα παιδιά διασκέδασαν  πολύ με την ιστορίες του  ανθολόγιου και με την αφήγηση της αγαπημένης τους παραμυθούς και ζωγράφισαν διάφορες εικόνες από τις ιστορίες που άκουσαν.

Στο τέλος, όπως πάντα  δανείστηκαν τα βιβλία της επιλογής τους μαζί με τους γονείς του και έδωσαν ραντεβού για τον επόμενο μήνα, στις 11 Φεβρουαρίου 2020.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η boreiageitonia.gr ήρθε με σκοπό να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η ενημέρωση. Σκοπός μας δεν είναι να γίνουμε απλώς «άλλη μία πηγή ενημέρωσης», σκοπός της Βόρειας Γειτονίας είναι να αλλάξει τον δήμο μας… να πάει ένα κλικ μπροστά.

Θέλουμε η λέξη ενημέρωση να αποκτήσει άλλο νόημα, να γίνει πιο άμεση, πιο αξιόπιστη, πιο αδέσμευτη, πιο χαλαρωτική. Φυσικά αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας, μπορούμε όμως να το κάνουμε όλοι μαζί, γι’ αυτό και ζητάμε την δική σας συμβολή. Η Βόρεια Γειτονία εγγυάται ότι η γνώμη σας θα ακουστεί, ότι οι ειδήσεις, που θα μας δίνετε, θα προβάλλονται χωρίς λογοκρισία.

Δεν κρυβόμαστε πίσω από ανωνυμίες, έχουμε παρελθόν και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Είμαστε εδώ δίπλα στον απλό πολίτη, τον εργαζόμενο, το συνταξιούχο, τον ελεύθερο επαγγελματία, που του πίνουν το αίμα εδώ και χρόνια.

Πάντα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ, με πολλή όρεξη για δουλειά και με πίστη στο ό,τι αγαπάμε μπορούμε να το ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, να το κάνουμε καλύτερο!!! Σας καλωσορίζουμε στην Βόρεια Γειτονιά Το νέο μεγάλο portal με την υπογραφή της Δήμητρας Κούτρα και των άλλων δημοσιογράφων και τεχνικών.