Βουλή: Κορυφώνεται η τριήμερη «μάχη». Το βράδυ η ομιλία του πρωθυπουργού

0
293
Ακολουθήστε μας στα social media

Βουλή: Κορυφώνεται η τριήμερη «μάχη». Το βράδυ η ομιλία του πρωθυπουργού

Ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη (28/3) η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Η ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία αναμένεται να ξεκινήσει μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού.

Η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια, θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών (κατ’ αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων) και την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει σαφείς απαντήσεις και να αποδομήσει μία προς μία τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης. Κάνοντας έναν απολογισμό των δυο προηγούμενων ημερών στην κυβέρνηση λένε ότι είναι οι μόνοι που δίνουν καθαρές απαντήσεις για την ουσία της υπόθεσης των Τεμπών μέσα από τις τοποθετήσεις τόσο των υπουργών όσο και των βουλευτών. Αυτό που επίσης διαπιστώνουν είναι μια σύγχυση στην αντιπολίτευση με τους εκπροσώπους των κομμάτων αλλά και τους αρχηγούς τουςνα μην ενδιαφέρονται για το τι συνέβη πριν και μετά το δυστύχημα στα Τέμπη ούτε και να προτείνουν τι πρέπει να γίνει. Έλεγαν επίσης ότι αυτό που αποτελεί τη μοναδική τους έγνοια είναι πως θα ρίξουν την κυβέρνηση και το λένε και ανοιχτά. Παραπέμπουν μάλιστα σε όσα είπε ο κ. Νίκος Παππάς στα περί προσυνεννόησης πριν καν το δημοσίευμα του Βήματος στο οποίο και «πάτησαν» για την πρόταση δυσπιστίας. Στέκονται επίσης στις διαδοχικές εμφανίσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και συμβούλου του κ. Κασσελάκη, Νίκου Φαραντούρη ο οποίος δεν παίρνει τίποτα πίσω από αυτά που είπε ευχόμενος η ευρωπαία εισαγγελέας να ρίξει την κυβέρνηση. Όπως τονίζουν στην κυβέρνηση οι δηλώσεις Φαραντούρη εντάσσονται στο πλαίσιο που έχει βάλει καιρό τώρα ο Παύλος Πολάκης: να ρίξουμε το Μητσοτάκη και να τους βάλουμε όλους φυλακή για να κυβερνήσουμε εμείς. Και επισημαίνουν: Για όλα αυτά θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές. Είναι ένα από τα διακυβεύματα της 9η Ιουνίου.