Ανασχηματισμός: Αυτοί που φεύγουν και αυτοί που μένουν

0
69
Ακολουθήστε μας στα social media

Επιστρέφουν στην κυβέρνηση ο Σταύρος Παπασταύρου, ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Νότης Μηταράκης;

Αυτό κυκλοφορεί έντονα από αργά χθες το βράδυ στο ενδοκυβερνητικό παρασκήνιο, με τις πληροφορίες να επιμένουν πλέον ότι είναι θέμα ολίγων ημερών, ίσως και ωρών, ο δομικός ανασχηματισμός της κυβέρνησης.

Έντονη είναι και η φημολογία περί επικείμενης υπουργοποίησης του επικοινωνιολόγου και εσχάτως στενού συμβούλου του πρωθυπουργού Θωμά Βαρβιτσιώτη.

Κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους και κάποιοι άλλοι προσπαθούν να εξοικειωθούν με τη σκέψη ότι ο υπουργικός τους κύκλος κλείνει.

Αυτοί που κλείνουν την πόρτα και φεύγουν είναι: Κικίλιας , Κεραμέως , Αυγενάκης , Σκέρτσος

Οι αμετακίνητοι υπουργοί

Υπάρχουν όμως και υπουργοί που παίρνουν καλό βαθμό και θεωρούνται αμετακίνητοι σε έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό. Μεταξύ αυτών ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Νίκος Δένδιας αλλά και η Σοφία Ζαχαράκη.

Αλλά και ο Αδωνις Γεωργιάδης θεωρείται από τους επιτυχημένους υπουργούς, που από τότε που έχει αναλάβει το υπουργείο Υγείας, προχωρά με ταχείς ρυθμούς στη μεταρρύθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και έχει μπροστά του ένα τριετές πλάνο για να ολοκληρώσει το έργο του. Εξάλλου ο Αδωνις Γεωργιάδης γνωρίζει πολύ καλά το συγκεκριμένο τομέα, έχει άριστες σχέσεις με τις διοικήσεις των νοσοκομείων και διαθέτει το know how που απαιτείται για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας, οπότε θεωρείται απίθανο να αλλάξει χαρτοφυλάκιο.