Άδωνις Γεωργιάδης: Δείτε τι έκανε μέσα στον Δεκέμβριο του 2019

0
270

Άδωνις Γεωργιάδης: Δείτε τι έκανε μέσα στον Δεκέμβριο του 2019

Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτά είναι μερικά από όσα πραγματοποιήσε ο Υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης όσον αφορά τις επισκέψεις συνεντεύξεις ενημερώσεις ταξίδια ξένα μέσα ενημέρωσης για τον μήνα Δεκέμβριο. Απολαύστε το έργο του.

ΕΡΓΑ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: Έγινε η πρώτη διυπουργική επιτροπή στρατηγικών επενδύσεων επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και εγκρίθηκαν έργα στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του τουρισμού, συνολικής αξίας 1,1 δις ευρώ. Επιπλέον, ανακοινώσαμε τις επιχειρήσεις που εντάσσονται στον αναπτυξιακό νόμο για το 2019 και είναι περίπου 119 επιχειρήσεις, συνολικού ύψους 900 εκατομμυρίων ευρώ.

ΟΝΕΧ: Πήγαμε με τον Αμερικανό Πρέσβη, κ. Pyatt, τον Υπουργό Εργασίας, κ. Βρούτση και συναδέλφους βουλευτές όλων των κομμάτων και εγκαινιάσαμε τη νέα περίοδο των Ναυπηγείων Σύρου με την ΟΝΕΧ σε μία πανηγυρική τελετή μαζί με πολλούς εφοπλιστές, πελάτες των ναυπηγείων και αντιπροσωπεία εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνος. Ξεκινάμε το ίδιο σχέδιο και για την Ελευσίνα.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Ολοκληρώθηκε 30/12 η πρώτη φάση του διαγωνισμού για το καζίνο και ετοιμάστηκαν όλες οι νομοθετικές εκκρεμότητες ώστε οι μπουλντόζες να ξεκινήσουν με το νέο έτος.

ΤΑΙΠΕΔ: Ανακοινώσαμε στη Νέα Υόρκη την έναρξη ιδιωτικοποιήσεως της ΔΕΠΑ.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ: Υπέγραψα ΥΑ και ΚΥΑ με τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, ώστε να διενεργούνται οι έλεγχοι για την ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδίων του αναπτυξιακού νόμου από ορκωτούς ελεγκτές – λογιστές ή ελεγκτικές εταιρείες, απελευθερώνοντας έτσι χιλιάδες επενδυτικά σχέδια εγκλωβισμένα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και δίνοντας τη δυνατότητα στις νέες επενδύσεις να υλοποιούνται γρήγορα και αποτελεσματικά.

ΕΣΠΑ: Από την ημέρα που αναλάβαμε μέχρι το τέλος του χρόνου, είχαμε περίπου τετραπλάσιο ρυθμό απορρόφησης απ’ ότι το διάστημα 1 Ιανουαρίου 2019 – 7 Ιουλίου 2019. Αυτό δείχνει ότι οι υπηρεσίες έχουν αρχίσει να παίρνουν μπρος και το σύστημα να λειτουργεί.

ΣΔΙΤ: Έργα άνω του 1 δις ευρώ σε ακίνητα, απορρίμματα και ενέργεια.

ΧΡΥΣΗ ΒΙΖΑ“: Προχωράει κανονικά το πρόγραμμα και σημειώνει σημαντική πρόοδο.

PFIZER – DIGITAL HUB: Προχωράει κανονικά το σχέδιο της Pfizer για τη δημιουργία R&D στη Θεσσαλονίκη και προχωρήσαμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση για το επενδυτικό clawback.

METAXA HOSPITALITY GROUP: Εγκρίθηκε από ΚΣΔ η επένδυση στη Μύκονο.

ELOUNDA HILLS: Εγκρίθηκε με ταχύτητα ρεκόρ και εκδόθηκε το Προεδρικό διάταγμα για την επένδυση του 1 δις ευρώ στην Κρήτη.

BLUE IRIS: Ξεκόλλησε, προχώρησε και εγκρίθηκε η διαδικασία μέσα από ΚΣΔ.

ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ: Βγήκε σε δημόσια διαβούλευση ο νόμος που θα ψηφιστεί μέσα στον Ιανουάριο για τα υδροπλάνα.

ΚΤΗΡΙΟ ΧΡΩΠΕΙ: Περάσαμε τη διάταξη για τη δημιουργία startup center στα κτήρια της παλιάς ΧΡΩΠΕΙ.

ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ: Από 19/8 μέχρι 31/12 πραγματοποιήθηκαν 7.000 έλεγχοι για το παραεμπόριο σε όλη τη χώρα και έχει αλλάξει η όψη της Αθήνας.

Στη Νέα Υόρκη στο 21ο Ετήσιο Επενδυτικό Συνέδριο της Capital Link

Κάλεσα τους Αμερικανούς επενδυτές να έρθουν τώρα να επενδύσουν στην Ελλάδα σε μία σειρά από πολλά υποσχόμενους τομείς και σε συνθήκες που καθιστούν τη χώρα σε ιδανικό επενδυτικό προορισμό.

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Με συναδέλφους και φίλους τον κ. Χρίστο Σταϊκούρα, τον κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον κ. Χρίστο Θεοχάρη και τον κ. Θωμά. Ήμασταν μια δυνατή ομάδα που διαφημίσαμε όσο περισσότερο μπορούσαμε την Ελλάδα μας εκεί.

Άδωνις Γεωργιάδης: Δείτε τι έκανε μέσα στον Δεκέμβριο του 2019
Άδωνις Γεωργιάδης: Δείτε τι έκανε μέσα στον Δεκέμβριο του 2019