Περιφέρεια: Συγκεντρώθηκαν 530 κούτες με φάρμακα για τη Βηρυτό

0
572
Ακολουθήστε μας στα social media

Περιφέρεια: Συγκεντρώθηκαν 530 κούτες με φάρμακα για τη Βηρυτό

Περιφέρεια:Ιδιαίτερα θερμή και συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» έμπρακτης στήριξης των πληγέντων της Βηρυτού, καθώς και στα 25 σημεία των Δήμων της Αττικής που συμμετείχαν στη Δράση συγκεντρώθηκαν 530 κούτες με φάρμακα και υγειονομικό υλικό. Η δράση πραγματοποιήθηκε και με την υποστήριξη της πρεσβείας του Λιβάνου.
Ειδικότερα στο Δήμο Αγίας Παρασκευής συγκεντρώθηκαν 15 κούτες, στον Δήμο Αμαρουσίου 15, στον Δήμο Κηφισιάς πάνω από 20, στον Δήμο Ν. Ιωνίας πάνω από 40, στο Χαλάνδρι περισσότερες από 15 κούτες, στο Νέο Ψυχικό 12, στον Δήμο Χολαργού-Παπάγου πάνω από 10, στη Γλυφάδα περισσότερες από 40 κούτες, στην Καλλιθέα ο αριθμός ξεπέρασε τις 10, στον Δήμο Αγ. Δημητρίου 8, στο Παλαιό Φάληρο πάνω από 10, στη Ν. Σμύρνη πάνω από 15, στο Δήμο Περιστερίου ξεπέρασαν τις 25, στο Αιγάλεω πάνω από 20 κούτες, στον Πειραιά 6, στον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη πάνω από 15, στην Ηλιούπολη πάνω από 20, στη Ραφήνα πάνω από 10. Μεγάλη όμως ήταν η ανταπόκριση των πολιτών και στο Δήμο Αθήνας όπου συνολικά στην Κυψέλη, στους Αμπελόκηπους, στου Ζωγράφου και στο Κολωνάκι, συγκεντρώθηκαν πάνω από 60 κούτες με φάρμακα και υγειονομικό υλικό.
Perifereia: Sygkentrwthikan 530 koytes me farmaka gia ti Viryto
Perifereia: Sygkentrwthikan 530 koytes me farmaka gia ti Viryto
Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, περιόδευσε σήμερα στους Δήμους Γλυφάδας, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Πειραιά και Περιστερίου όπου επόπτευσε τη σχετική διαδικασία στα σημεία συγκέντρωσης του υλικού και συνομίλησε με πολίτες που προσέφεραν φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και με τους εθελοντές που συνέδραμαν ουσιαστικά στην επιτυχή έκβαση της προσπάθειας, παρουσία στελεχών των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων.
Κατά την επίσκεψη του στη Νέα Σμύρνη ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συναντήσει την πρέσβη του Λιβάνου στην Ελλάδα, Ντόνα Μπαρακάτ και να της εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια για την τραγωδία της Βηρυτού, καθώς και τη συμπαράστασή του στο δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου.
Από την πλευρά της η κ. Μπαρακάτ τον ευχαρίστησε για την ανθρωπιστική πρωτοβουλία, καθώς και όλους τους πολίτες που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με φάρμακα και υγειονομικό υλικό.
Κατά την επίσκεψη του στο Περιστέρι ο περιφερειάρχης συναντήθηκε και με τον δήμαρχο, Α. Παχατουρίδη, ο οποίος τον συνεχάρη για την πρωτοβουλία.
Τα σημεία συγκέντρωσης του υλικού επισκέφθηκαν και οι αντιπεριφερειάρχες Δ. ΝάνουΣ. Αντωνάκου, Λ. ΚεφαλογιάννηΑθ. Βαθιώτης και Ν. Πέππας.
 Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:
«Νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένος από την πρωτόγνωρη ανταπόκριση των πολιτών στην πρωτοβουλία που είχαμε ως Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και το Όλοι Μαζί Μπορούμ», να συγκεντρώσουμε φάρμακα και υγειονομικό υλικό, για τον δοκιμαζόμενο λαό της Βηρυτού.
»Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους Δήμους που αγκάλιασαν αυτή την κοινή προσπάθεια, αποδεικνύοντας την ευαισθησία τους, το πλήθος των εθελοντών που συνέδραμαν ουσιαστικά για την επιτυχή έκβαση αυτής της δράσης, το ΕΔΔΥΠΠΥ αλλά και τους εργαζόμενους του ΕΔΣΝΑ, που ήταν και στα 25 σημεία συγκέντρωσης και βοήθησαν ουσιαστικά να συγκεντρωθεί όλος ο όγκος του φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού.  
»Από τη σημερινή δράση καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 530 κούτες με φάρμακα και υγειονομικό υλικό, τα οποία θα μεταφερθούν στη Βηρυτό  με ασφάλεια, μέσω της Πρεσβείας του Λιβάνου.
»Οι Έλληνες πολίτες απέδειξαν για άλλη μία φορά πως το φιλότιμο και η αλληλεγγύη δεν έχουν σύνορα. Δύο λαοί ενώθηκαν και έγιναν ένα σε αυτή τη δράση, για να στηρίξουμε όλοι μαζί τους συνανθρώπους μας που περνάνε πολύ δύσκολα.
»Όλοι μαζί σε μία συμμαχία ανθρωπιάς στηρίζουμε έμπρακτα το δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου.
»Σε αυτή την τραγωδία είμαστε παρόντες, επιτελώντας το ανθρώπινο καθήκον μας με στόχο όλοι μαζί, να ανακουφίσουμε τον ανθρώπινο πόνο και να συμβάλουμε με όσα μέσα διαθέτουμε, στην ταχύτερη αποκατάσταση της κανονικότητας στις ζωές των πληγέντων και της πόλης».