Μαρούσι: Με θέρμη αγκάλιασαν τη συγκέντρωση φαρμάκων για τη Βηρυτό

0
150

Μαρούσι: Με θέρμη αγκάλιασαν τη συγκέντρωση φαρμάκων για τη Βηρυτό

Μαρούσι:Οι Μαρουσιώτες στήριξαν έμπρακτα τους συνανθρώπους μας στη Βηρυτό που δοκιμάζονται σκληρά, προσφέροντας φάρμακα και υγειονομικό υλικό (15 κούτες) στη δράση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Αυγούστου στην πλατεία ΗΣΑΠ, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, παρουσία του αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής, Στέφανου Τσιπουράκη, που εκπροσώπησε τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Θεόδωρο Αμπατζόγλου, της πρέσβειρας του Λιβάνου, Dona Barakat και της αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Λουκίας Κεφαλογιάννη.
Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή όχι μόνο των πολιτών αλλά και των Μαρουσιωτών φαρμακοποιών και των συλλόγων της πόλης, τους οποίους ευχαρίστησε η πρέσβειρα του Λιβάνου, αναφερόμενη στη συγκινητική ανταπόκριση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλης της Ελλάδας που έδειξε τόσο ισχυρά αισθήματα αλληλεγγύης.
Maroysi: Me thermi agkaliasan ti sygkentrwsi farmakwn gia ti Viryto
Maroysi: Me thermi agkaliasan ti sygkentrwsi farmakwn gia ti Viryto
Ο κ. Τσιπουράκης, μεταφέροντας και το μήνυμα του δημάρχου, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι παρών σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, του Γιώργου Πατούλη και του ΣΚΑΙ. Ο Δήμος μας διαχρονικά και τώρα ακόμη περισσότερο με τη νέα δημοτική αρχή αποδεικνύει καθημερινά πως στέκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, με όλα τα διαθέσιμα μέσα, αγαθά και υπηρεσίες. Οι Μαρουσιώτες έστειλαν το ισχυρό μήνυμα της αλληλεγγύης που δεν γνωρίζει σύνορα και φυλές. Ως γιατρός αλλά και ως υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, θέλω να τονίσω τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει σε τέτοια έκτακτα γεγονότα για φάρμακα και υγειονομικό υλικό γι’ αυτό τον λόγο η σημερινή δράση είναι ζωτικής σημασίας. Ελπίζουμε -και με τη βοήθεια της Ελλάδος- η Βηρυτός να επουλώσει σύντομα τις πληγές της και να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Με την ευκαιρία να δηλώσουμε την αλληλεγγύη του Δήμου μας στους πληγέντες της Εύβοιας, η οποία έγινε έμπρακτη και με εντολή του δημάρχου μας εστάλησαν μέσα και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου για την αποκατάσταση των ζημιών».
Στη δράση, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, το «παρών» έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Βαγγέλης Κάββαλος, ο πρόεδρος του ΟΙΚΟΙΠΑΔΑ, Πέτρος Κόνιαρης, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου & πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέας Λέσβου, Ρένα Χαλιώτη, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αμαρουσίου, Ηλίας Ζορμπαλάς, το μέλος του Δ.Σ. της ΟΝΝΕΔ Αμαρουσίου Μαριάννα Τσιπουράκη, ο αντιπρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαρουσίου, Γιώργος Γαλάτης, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Εξωραϊστικού Συλλόγου Σωρού και Λάκκας Κόττου Ανδρομάχη Τσουκαλά και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γυναικών Αμαρουσίου «Αλκυονίδες».