Παναγίτσα Κηφισιάς: Υπό όλα τα μέτρα τελέστηκε η Κοίμησης της Θεοτόκου

0
541

Παναγίτσα Κηφισιάς: Υπό όλα τα μέτρα τελέστηκε η Κοίμησης της Θεοτόκου

Παναγίτσα Κηφισιάς:Με λαμπρότητα και ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών κατά του κορωνοϊού, τελέστηκε στο ιστορικό παρεκκλήσι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου, Παναγίτσα Κηφισιάς, η Απόδοση της Κοίμησης της Θεοτόκου, των Εννιάμερων της Παναγίας.
Του Εσπερινού χοροστάτησε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Αρχιμανδρίτης, Νικάνωρ Καραγιάννης, ο οποίος ακολούθως εκφώνησε κήρυγμα.
Σε κατανυκτικό κλίμα το βράδυ της 22 Αυγούστου, ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος και πιστοί συμμετείχαν με ευλάβεια στον Πανηγυρικό Εσπερινό. Η λιτανεία της Ιερής Εικόνας δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορωνοιό. Οι πιστοί που παρευρέθηκαν, συγκεντρώθηκαν στο γραφικό περίβολο του ναού της Παναγίτσας, κρατούσαν μεταξύ τους αποστάσεις και φορούσαν μάσκες στο εσωτερικό του Ιερού Ναού, ενώ αρκετοί και στον εξωτερικό χώρο. Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Panagitsa Kifisias: Ypo ola ta metra telestike i Koimisis tis THeotokou
Panagitsa Kifisias: Ypo ola ta metra telestike i Koimisis tis THeotokou
Λίγα λόγια για τον ναό
Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσα) βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παναγίτσας και Λεβίδου στην Κηφισιά. Το παρεκκλήσι οικοδομήθηκε το 1847, με τη συνδρομή των κατοίκων της Κηφισιάς.
Αποτελεί σύμβολο της πόλης από τότε που ήταν χωριό και μετά την Οθωμανική περίοδο στην Ελλάδα (Τουρκοκρατία) και διαχρονικά οι πολίτες συμμετέχουν στην θρησκευτική αυγουστιάτικη εκδήλωση.
Επικοινωνήστε μαζί μας
Η boreiageitonia.gr ήρθε με σκοπό να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η ενημέρωση. Σκοπός μας δεν είναι να γίνουμε απλώς «άλλη μία πηγή ενημέρωσης», σκοπός της Βόρειας Γειτονίας είναι να αλλάξει τον δήμο μας… να πάει ένα κλικ μπροστά.
Θέλουμε η λέξη ενημέρωση να αποκτήσει άλλο νόημα, να γίνει πιο άμεση, πιο αξιόπιστη, πιο αδέσμευτη, πιο χαλαρωτική. Φυσικά αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας, μπορούμε όμως να το κάνουμε όλοι μαζί, γι’ αυτό και ζητάμε την δική σας συμβολή. Η Βόρεια Γειτονία εγγυάται ότι η γνώμη σας θα ακουστεί, ότι οι ειδήσεις, που θα μας δίνετε, θα προβάλλονται χωρίς λογοκρισία.
Δεν κρυβόμαστε πίσω από ανωνυμίες, έχουμε παρελθόν και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Είμαστε εδώ δίπλα στον απλό πολίτη, τον εργαζόμενο, το συνταξιούχο, τον ελεύθερο επαγγελματία, που του πίνουν το αίμα εδώ και χρόνια.
Πάντα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ, με πολλή όρεξη για δουλειά και με πίστη στο ό,τι αγαπάμε μπορούμε να το ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, να το κάνουμε καλύτερο!!! Σας καλωσορίζουμε στην Βόρεια Γειτονιά Το νέο μεγάλο portal με την υπογραφή της Δήμητρας Κούτρα και των άλλων δημοσιογράφων και τεχνικών.
Επικοινωνία: boreiageitonia@gmail.com