Ν. Ιωνία: Εξοπλισμός συλλογής βιοαποβλήτων και κάδοι ειδικής ανακύκλωσης

0
525
Ακολουθήστε μας στα social media

Ν. Ιωνία: Εξοπλισμός συλλογής βιοαποβλήτων και κάδοι ειδικής ανακύκλωσης

Ν. Ιωνία:Τον Δήμο Νέας Ιωνίας επισκέφθηκε την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, όπου παρέδωσε στη δήμαρχο, Δέσποινα Θωμαΐδου, ένα απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων, 120 καφέ κάδους και συνολικά 250 κυτία εσωτερικού χώρου για ανακύκλωση υλικών. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωση 2020 και αφορά στο σύνολο των Δήμων της Αττικής.
Ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), Β. Κόκκαλη και την αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, Λ. Κεφαλογιάννη, παρέδωσε στη δήμαρχο τον νέο εξοπλισμό, με τη χρήση του οποίου, εκτός από την παραγωγή κομπόστ, παράγονται και σακούλες απορριμμάτων, τις οποίες χρησιμοποιεί ήδη η Περιφέρεια Αττικής για τις δικές της ανάγκες.
N. Iwnia: Eksoplismos syllogis vioapovlitwn kai kadoi eidikis anakyklwsis
N. Iwnia: Eksoplismos syllogis vioapovlitwn kai kadoi eidikis anakyklwsis
Στην παραλαβή του εξοπλισμού παραβρέθηκαν, επίσης, η γεν. γραμματέας του Δήμου, Α. Μιχελογιαννάκη και οι αντιδήμαρχοι Α. Χατζησαββίδης, Π. Βλασσάς, Α. Σακάλογλου και Α. Καρβουνιάρης.
Ο κ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της παράδοσης του υλικού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με τον Δήμο Ν. Ιωνίας και τη δήμαρχο λέγοντας:
«Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι σήμερα στον Δήμο της Νέας Ιωνίας, με μία άξια αυτοδιοικητικό, προκειμένου να παραδώσουμε ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο για την ανακύκλωση των βιοαποβλήτων, κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης, καθώς και καφέ κάδους για τη συλλογή των βιοαποβλήτων. Είμαι βέβαιος ότι ο εξοπλισμός αυτός θα αξιοποιηθεί στον απόλυτο βαθμό από τη δημοτική αρχή και από τον Δήμο συνολικά προκειμένου να μπορέσουν οι πολίτες να συμβάλλουν στη μείωση των απορριμμάτων.
»Είμαστε αποφασισμένοι να μειώσουμε δραστικά τον όγκο των απορριμμάτων που φθάνουν στον ΧΥΤΑ, οφείλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, προκειμένου να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο περιβάλλον και ένα ποιοτικότερο μέλλον. Ήδη, μέσα από αυτή τη διαδικασία, παράγονται ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το εδαφοβελτιωτικό το οποίο αξιοποιείται ως λίπασμα, ενώ το τελευταίο διάστημα παράγονται και σακούλες απορριμμάτων, οι οποίες έχουν προκύψει από την ανακύκλωση πλαστικού. Αυτά τα παραδείγματα αποδεικνύουν στην πράξη το τι θα συμβεί στο επόμενο χρονικό διάστημα, όταν η Αττική πετύχει τους στόχους της στην ανακύκλωση.
»Επίσης να επισημάνω ότι οι κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης οι οποίοι παραδόθηκαν θα αξιοποιηθούν το φθινόπωρο στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών προγραμμάτων ενημέρωσης μαθητών στα σχολεία, ενώ θα προγραμματίσουμε ειδικά φεστιβάλ, τα οποία θα είναι μια γιορτή ανακύκλωσης. Μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις θα μπορέσουμε να φτάσει το μήνυμα της ανακύκλωσης σε όλα τα σπίτια, σε όλους τους κατοίκους της Αττικής. Όλοι μαζί θα εργαστούμε προκειμένου η Αττική μας να γίνει πρότυπη Περιφέρεια σε όλη την Ελλάδα».
Από την πλευρά της, η δήμαρχος Δ. Θωμαΐδου ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Είναι μεγάλη μου τιμή και είμαι πολύ περήφανη που ο περιφερειάρχης βρίσκεται σήμερα στον Δήμο μας προσφέροντάς μας ένα σημαντικό εξοπλισμό που θα συμβάλλει στην ενίσχυση των δράσεών μας στο πλαίσιο της ανακύκλωσης. Ευελπιστούμε να συμβάλλουμε και εμείς ως Δήμος Ν. Ιωνίας στον μεγάλο στόχο της Περιφέρειας Αττικής.
»Έχουμε πολλά να κάνουμε και πρέπει πρώτα να βοηθήσουμε τους πολίτες να μάθουν την ανακύκλωση. Θέλω να ευχαριστήσω και την κυρία αντιπεριφερειάρχη που είναι πάντα κοντά μας, την κυρία Κεφαλογιάννη και τον κύριο Κόκκαλη, που οτιδήποτε και να χρειαστούμε είναι κοντά μας, όπως και ο περιφερειάρχης. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη ο οποίος έχει εντάξει στο πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων της Περιφέρειας μια σειρά από έργα της περιοχής μας».