Πύρνα: Με άλλη όψη θα υποδεχθεί τους δημότες Λυκόβρυσης Πεύκης

0
697
Ακολουθήστε μας στα social media

Πύρνα: Με άλλη όψη θα υποδεχθεί τους δημότες Λυκόβρυσης Πεύκης

Πύρνα:Η περιοχή της Πύρνας Λυκόβρυσης είναι μια γραφική περιοχή της πόλης μέσα στα δένδρα και το φυσικό κάλλος, κατάλληλη για περιπάτους και χαλάρωση για τους δημότες, που και με το κτύπημα του κορωνοϊού πέρασαν δύσκολα το τελευταίο διάστημα. Με το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα και το πανέμορφο τοπίο, ήταν μια πιθανή εκδρομή μέσα στην… πόρτα των κατοίκων, το πέρασμα σε μια άλλη πραγματικότητα από τον οικισμό και τη λεωφόρο και τα αυτοκίνητα.
Τα παραπάνω σημειώνει ο αντιδήμαρχος ΠεύκηςΠαναγιώτης Ιωάννου, να να παραδεχθεί στη συνέχεια ότι «δυστυχώς για πολλά χρόνια δεν είχε προσεχθεί, δεν είχε φροντισθεί ή καθαρισθεί και δεν είχε αξιοποιηθεί παρά ελάχιστα».
Pyrna: Me alli opsi tha ypodexthei tous dimotes Lykovrysis Peykis
Pyrna: Me alli opsi tha ypodexthei tous dimotes Lykovrysis Peykis
Όπως λέει, «ήταν όραμα από πολλά χρόνια, κοινό όνειρο, η φροντίδα και αξιοποίηση της περιοχής αυτής, χωρίς να αλλοιωθεί ο περιβάλλων χώρος», για να συμπληρώσει:
«Την αναδείξαμε, τη φροντίσαμε, εκτελέσαμε εργασίας συντήρησης (βαψίματα κ.λπ.), διοργανώσαμε εκδηλώσεις, την εντάξαμε στους χάρτες αναζήτησης της Google (Google Maps), δημιουργήσαμε βίντεο με οδηγίες πλοήγησης και καθοδήγησης ενός οδηγού για την πρόσβαση σε αυτήν, τοποθετήσαμε σήμανση για την καθοδήγηση προς τον Αγ. Σπυρίδωνα κ.ά.
»Και έφτασε η ώρα, ως μέλη της παρούσας δημοτικής αρχής και με τη βοήθεια εθελοντών και με την οικονομική βοήθεια φορέων μέσα από τη δράση μας της Επιχειρηματικότητας (π.χ. Αγγλικό Σχολείο St. Catherine), να προχωρήσουμε στην τοποθέτηση πάγκων ανάπαυσης, καλαθιών απορριμμάτων κ.λπ., ώστε να είναι έτοιμη πλέον να αποδοθεί ως χώρος αναψυχής στους δημότες μας. Ένα όραμα, ένα πολυετές όνειρο, υλοποιήθηκε».
Και ο κ. Ιωάννου καταλήγει στην ανακοίνωσή του:
«Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους τους εθελοντές στους εργαζόμενους του Δήμου μας, που βοήθησαν, υπό τη σωστή καθοδήγηση του αντιδημάρχου κ. Παν. Μπόλλα, στην καθαριότητα και τοποθέτηση πάγκων κ.λπ.
»Τώρα πλέον ο χώρος είναι έτοιμος για τους συμπολίτες μας. Ας τον προσέχουμε και ας φροντίζουμε όλοι μαζί για την καθαριότητα και τον σεβασμό του περιβάλλοντος, προσφέροντας σε όλους τους συμπολίτες μας και τις οικογένειες την αναγκαία χαλάρωση μέσα στη πόλη».