Νέα Ιωνία: Μεγάλη συμμετοχή το διαδικτυακό σεμινάριο του ΕΟΠΠΕΠ

0
452
Ακολουθήστε μας στα social media

Νέα Ιωνία: Μεγάλη συμμετοχή το διαδικτυακό σεμινάριο του ΕΟΠΠΕΠ

Νέα Ιωνία:Με μεγάλη συμμετοχή ενδιαφερομένων πραγματοποιήθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Δημιουργώ τη σταδιοδρομία μου» που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) για τους αποφοίτους Λυκείου (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ) της πόλης, τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 από τις 13:00 έως τις 15:00.

Η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, ανέφερε στον χαιρετισμό της:

«Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος μας συνεργάζεται με τον ΕΟΠΠΕΠ που εδρεύει στην πόλη μας και ευελπιστώ να οικοδομήσουμε ακόμη περισσότερο αυτήν.

Nea Iwnia: Megali symmetoxi to diadiktyako seminario tou EOPPEP
Nea Iwnia: Megali symmetoxi to diadiktyako seminario tou EOPPEP

»Η σταδιοδρομία ήταν και παραμένει στοιχείο προσωπικής και επαγγελματικής ανέλιξης. Ιδιαίτερα σε εσάς που αποφοιτήσατε από το Λύκειο και καλείστε να συμπληρώσετε το μηχανογραφικό σας απευθύνομαι.

»Τώρα είναι η ώρα της επιλογής! Έλεγε κάποιος “Η στιγμή της επιλογής είναι η στιγμή της αλήθειας. Είναι το σημείο στο οποίο δοκιμάζονται ο χαρακτήρας και οι ικανότητές μας”. Σε αυτήν την πορεία δεν είστε μόνες – μόνοι! Κι εσύ που έχεις υψηλές επιδόσεις, κι εσύ που δεν είχες τις αναμενόμενες καλείσαι να επιλέξεις. Ίσως να χρειάζεσαι κάποια στήριξη! Γι αυτό είμαστε εδώ.

»Η εμπειρία των πανελλαδικών εξετάσεων, οι κόποι, οι προσδοκίες είναι μοναδικά αγαθά. Τα όνειρά σας ακόμη περισσότερα.

»Κρατήστε τα όνειρα και παλέψτε για αυτά. Σας παρακαλώ πολύ ως δήμαρχος. Θέλουμε δύναμη και προοπτική για την πόλη μας. Κι εσείς η νέα γενιά τις έχετε!».

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου παρουσιάστηκαν οι εξής εισηγήσεις:

  • Η νέα Ευρωπαϊκή πύλη «Europass» ως εργαλείο υποστήριξης της σταδιοδρομίας – Σταυρούλα Δουλάμη, προϊσταμένη Τμήματος Επιστημονικής Στήριξης Στελεχών και Φορέων ΣυΕΠ του ΕΟΠΠΕΠ, υπεύθυνη Εθνικού Κέντρου «Europass».
  • Τα εργαλεία του ΕΟΠΠΕΠ για τη διερεύνηση της προσωπικότητας και τη λήψη επαγγελματικών αποφάσεων – Σταυρούλα Τετραδάκου, προϊσταμένη Τμήματος Ανάπτυξης Υπηρεσιών και Εργαλείων ΣυΕΠ του ΕΟΠΠΕΠ, υπεύθυνη Εθνικού Κέντρου «Euroguidance».
  • Πώς σχεδιάζω τη σταδιοδρομία μου; Ποιους παράγοντες λαμβάνω υπόψη κατά τη λήψη εκπαιδευτικών και επαγγελματικών αποφάσεων; – Δημήτριος Γαϊτάνης, προϊστάμενος διεύθυνσης Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΕΟΠΠΕΠ.

Ακολούθησε γόνιμος διαδραστικός διάλογος με τους εκλεκτούς εισηγητές και επαναβεβαιώθηκε η ανάγκη νέων δράσεων σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης στη Νέα Ιωνία τη νέα σχολική χρόνια.