ΚΑΠΗ Χαλανδρίου: Tο νέο πρόγραμμα «ΔΙΠΛΑ σας με ΑΣΦΑΛΕΙΑ»

0
628
Ακολουθήστε μας στα social media

ΚΑΠΗ Χαλανδρίου: Tο νέο πρόγραμμα «ΔΙΠΛΑ σας με ΑΣΦΑΛΕΙΑ»

ΚΑΠΗ Χαλανδρίου:Όπως ενημερώνει ο Δήμος Χαλανδρίου, η πανδημία του κορωνοϊού επιβάλλει την παρατεταμένη διακοπή λειτουργίας των ΚΑΠΗ, ωστόσο τα στελέχη των ΚΑΠΗ της πόλης, τηρώντας με αυστηρότητα τις οδηγίες για περιορισμό της διάδοσης της Covid-19, εξακολουθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη, αλλά και αντιμετώπιση αναγκών σε πολίτες, οι οποίοι ανήκουν στην τρίτη ηλικία.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα «ΔΙΠΛΑ σας με ΑΣΦΑΛΕΙΑ» που σχεδίασε ο νέος προϊστάμενος των δομών, Δημήτρης Σάμπαλης, με την νέα κοινωνική λειτουργό Τριάδα Ευαγγελίου, τα στελέχη συνεχίζουν την τηλεφωνική επικοινωνία με τα μέλη των ΚΑΠΗ, κάτι που βρίσκει θετική ανταπόκριση από την συντριπτική τους πλειοψηφία. Με χαρά και ικανοποίηση αρκετοί ηλικιωμένοι δέχονται, επίσης, επισκέψεις των στελεχών στο σπίτι, ενώ άλλοι εκφράζουν επιφυλάξεις λόγω κορωνοϊού.
KAPI Xalandriou: To neo programma «DIPLA sas me ASFALEIA»
KAPI Xalandriou: To neo programma «DIPLA sas me ASFALEIA»
Συγκινητικό είναι και το δικό τους ενδιαφέρον, το οποίο εκφράζουν με τηλεφωνήματα προς τα ΚΑΠΗ, για να ρωτήσουν αν τα στελέχη είναι καλά, σημειώνουν οι υπεύθυνοι του προγράμματος.
Από τη συχνή αυτή επικοινωνία, εντοπίσθηκαν ηλικιωμένοι που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή έχουν ανάγκη για προσφορά υπηρεσιών κατ’ οίκον, οι οποίες προσφέρονται από την κοινωνική λειτουργό, τη νοσηλεύτρια, τον φυσικοθεραπευτή και την οικογενειακή βοηθό.
Αξιοσημείωτο είναι ότι πολλά άτομα τρίτης ηλικίας (μη μέλη) απευθύνονται στα ΚΑΠΗ, ζητώντας να ενταχθούν στα προγράμματά του, έστω και αν αυτά εκτελούνται σε περιορισμένη έκταση, λόγω των μέτρων προστασίας.
«Ο θεσμός των ΚΑΠΗ, που συμπλήρωσε ήδη 40 χρόνια εφαρμογής, αποδεικνύει τη χρησιμότητά του σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο, για την ανακούφιση των ηλικιωμένων, (ιδιαίτερα των μοναχικών και ανήμπορων) και υποδεικνύει στην Πολιτεία την ανάγκη ενίσχυσής του, με πόρους και κατάλληλο προσωπικό», τονίζει η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Χαλανδρίου Ευγενία Κατούφα.
Στα ΚΑΠΗ Δήμου Χαλανδρίου συνεχίζονται οι εγγραφές νέων και οι ανανεώσεις των καρτών των ήδη εγγεγραμμένων μελών.
Για ατομικά ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους τηλ. αριθμούς επικοινωνίας: 210 6848380 (Κεντρικό ΚΑΠΗ), 210 6778788 (ΚΑΠΗ Κάτω Χαλανδρίου) και 210 6800189 (ΚΑΠΗ Τούφας).