Δήμος Αμαρουσίου: Το παρανόμως κατειλημμένο διαμέρισμα

0
549
Ακολουθήστε μας στα social media

Δήμος Αμαρουσίου: Το παρανόμως κατειλημμένο διαμέρισμα

Δήμος Αμαρουσίου:Επανέρχεται στο θέμα του «παρανόμως κατειλημμένου διαμερίσματος από υπάλληλο του Δήμου» ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ενωμένο Μαρούσι, Πέτρος Κούκουζας, καθώς όπως σημειώνει «δεν παρατηρήθηκε καμία αλλαγή, δύο μήνες μετά».

Απευθυνόμενος στον δήμαρχο Αμαρουσίου και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Κούκουζας σημειώνει:

Δήμος Αμαρουσίου: Το παρανόμως κατειλημμένο διαμέρισμα
Δήμος Αμαρουσίου: Το παρανόμως κατειλημμένο διαμέρισμα

Αξιότιμοι κύριοι, σε συνέχεια:

  1. Της αποκάλυψης πως στο εν λόγω ακίνητο, διαμένει υπάλληλος του Δήμου, χωρίς να έχουν διενεργηθεί οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες.
  2. Της απάντησης του κ. δημάρχου πως έχει σταλεί εξώδικο για την απελευθέρωση του ακινήτου.
  3. Της μη ανάληψης – απόδοσης ουσιαστικών ευθυνών στους υπεύθυνους της συνεχιζόμενης φερόμενης παρανομίας. 
  4. Της πληροφορίας πως ο υπάλληλος του Δήμου συνεχίζει να διαμένει στο εν λόγω ακίνητο και ο Δήμος εξακολουθεί να πληρώνει τα κοινόχρηστα του ακινήτου.

Και επειδή πιστέψαμε στην ειλικρινή πρόθεση του κ. δημάρχου να αποκαταστήσει το αδιαφανές και ρουσφετολογικό περιβάλλον, που υπάρχει στα κληροδοτήματα του Δήμου Αμαρουσίου, όμως δεν παρατηρούμε κάποια πρακτική αλλαγή, δυόμιση μήνες μετά, αναγκαζόμαστε να θέσουμε και πάλι τα παρακάτω ερωτήματα: 

  • Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα αποχώρησης του υπαλλήλου του Δήμου από το ακίνητο;
  • Τα υπόλοιπα υψηλής αξίας τιμαλφή (λίρες κ.λπ.), που περιλαμβάνονται στο κληροδότημα, καθώς και ο εξοπλισμός του διαμερίσματος, πώς και πού φυλάσσονται ως περιουσία του Δήμου;
  • Αιτούμαστε αντίγραφο του πρακτικού παραλαβής από τον Δήμο της κινητής περιουσίας, που περιγράφεται στο κληροδότημα, όπως και του πρακτικού που υπήρξε κατά την αποδοχή του κληροδοτήματος.

Επίσης, σας θυμίζουμε πως βρίσκεται σε εκκρεμότητα η αίτησή μας προς τη δημοτική αρχή για την πλήρη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατάσταση των κληροδοτημάτων του Δήμου και της αξιοποίησής της (ακίνητα, μισθώματα, έσοδα κ.λπ.)

 Για παράδειγμα, στο ακίνητο της οδού Χατζηαντωνίου 24 (πέντε διαμερίσματα!), υπάρχουν συμβόλαια, μισθώματα ή σχετικές πράξεις παραχώρησης;