Περιφέρεια: Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος ασφαλείας των ακτών

0
434
Ακολουθήστε μας στα social media

Περιφέρεια: Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος ασφαλείας των ακτών

Περιφέρεια:Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος ασφαλείας και καταλληλότητας των υδάτων σε 199 ακτές του Ανατολικού, Νότιου και Δυτικού παράκτιου μετώπου και των νήσων της Αττικής, από τις αρμόδιες διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής.
Σύμφωνα με τους δειγματοληπτικούς ελέγχους και βάσει των επιτρεπτών ορίων της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης, όλες οι παραλίες και ακτές της Αττικής που ελέγχθηκαν πληρούν τις μικροβιολογικές παραμέτρους καταλληλότητας.
Perifereia: Oloklirwthike o elegxos asfaleias twn aktwn
Perifereia: Oloklirwthike o elegxos asfaleias twn aktwn
Οι αναγκαίοι έλεγχοι, που υποδεικνύονται από τη δ/νση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, αφορούν σε 169 ακτές της Αττικής, παρά ταύτα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας προέβησαν σε έλεγχο 30 επιπλέον ακτών, βάσει της επισκεψιμότητας που παρατηρήθηκε σε αυτές.
Η διοίκηση σημειώνει ότι το 2019 δεν έγιναν έλεγχοι καταλληλότητας των υδάτων στις ακτές κολύμβησης, από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, διότι δεν υπήρχαν εργαστήρια παραλαβής των δειγμάτων προς ανάλυση.
Όπως σημειώνει η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής, φέτος επαναλειτουργούν τα ΚΕΔΥ και οι δειγματοληψίες και οι έλεγχοι γίνονται κανονικά.
Με αφορμή την ολοκλήρωση του ελέγχου ασφαλείας, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε:
«Για την καθαρότητα και καταλληλότητα των υδάτων στις παραλίες της Αττικής πραγματοποιήθηκαν, φέτος εκτεταμένα, δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όλο το παράκτιο μέτωπο του Λεκανοπεδίου, με σκοπό την ασφάλεια των λουόμενων πολιτών και των ταξιδιωτών που μας επισκέπτονται
»Ήταν η ελάχιστη υποχρέωσή μας, απέναντι στους πολίτες που επέλεξαν αυτή τη χρονιά να μην φύγουν για διακοπές, λόγω και της κρίσης του κορωνοϊού.
»Σκοπός μας είναι η διασφάλιση της καθαρότητας και καταλληλότητας των υδάτων στις παραλίες της Αττικής ριβιέρας και η ανάδειξη της φυσικής τους ομορφιάς να αποτελέσουν κίνητρο προσέλευσης εγχώριων και ξένων επισκεπτών.
»Με γνώμονα αυτό, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στις παραλίες της Αττικής, με έργα και παρεμβάσεις, προάγοντας τον θαλάσσιο τουρισμό στο Λεκανοπέδιο, για να καταστήσουμε την Αττική ακόμη ελκυστικότερο προορισμό για τους κατοίκους της, τον εσωτερικό τουρισμό και τους ξένους επισκέπτες.
»Εργαζόμαστε εντατικά, ώστε η Αττική μας να καταστεί δυναμικός καλοκαιρινός προορισμός, συνδυάζοντας ιδανικά τα πολιτιστικά δρώμενα, τις εναλλακτικές επιλογές τουρισμού και τη θαλάσσια δραστηριότητα».   
Ο πλήρης κατάλογος των ακτών της Αττικής, ανά Περιφερειακή Ενότητα, που κρίνονται κατάλληλες για κολύμβηση Download