Γιώργος Πατούλης: Το μεγάλο στοίχημα για αυτό το καλοκαίρι

0
428
Ακολουθήστε μας στα social media

Γιώργος Πατούλης: Το μεγάλο στοίχημα για αυτό το καλοκαίρι

Γιώργος Πατούλης:Την ανάγκη αυστηρής τήρησης των προληπτικών υγειονομικών μέτρων προστασίας από την πανδημία, προκειμένου να παραμείνει η χώρα μας ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σε παρέμβασή του, στην τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το υπ. Τουρισμού με θέμα τη διαμόρφωση πρότασης αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης στον τομέα του Τουρισμού.
Στην τηλεδιάσκεψη τοποθετήθηκαν ο υπ. Τουρισμού, Χ. Θεοχάρης, ο υφ. Τουρισμού, Μ. Κόνσολας, η γενική γραμματέας του υπ. Τουρισμού, Β. Λοΐζου, οι περιφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και Πελοποννήσου Π. Νίκας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δ. Παπαστεργίου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού, Θ. Κουτσογιαννόπουλος, αντιπεριφερειάρχες απ’ όλες τις Περιφέρειες της χώρας, εκπρόσωποι της Ακαδημαικής Κοινότητας και μέλη της ομάδας εργασίας για τη διαμόρφωση πρότασης αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης στην κατεύθυνση της Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης.
Giwrgos Patoylis: To megalo stoixima gia afto to kalokairi
Giwrgos Patoylis: To megalo stoixima gia afto to kalokairi
«Το φετινό καλοκαίρι δεν επικεντρωνόμαστε στον αριθμό των τουριστών που θα επισκεφτούν τη χώρα μας. Σημασία έχει οι επισκέπτες μας να μείνουν ασφαλείς κατά την παρουσία τους στην Ελλάδα και να επιστρέψουν υγιείς στη χώρα τους» επεσήμανε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε πως «απαιτείται αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας, προκειμένου να παραμείνει η χώρα μας, ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός».
Στη συνέχεια υπογράμμισε πως «με τα αποτελέσματα που επεδείξαμε ως κοινωνία και ως υγειονομικό σύστημα, ο Ελληνικός Τουρισμός Υγείας κατάφερε να κατακτήσει τα ζητούμενα εχέγγυα ως προς την αξιοπιστία και την ασφάλεια που διεθνώς ο Τουρισμός Υγείας απαιτεί», και ζήτησε τη συνέχιση της αποτελεσματικής επαγρύπνησης για την πανδημία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο γεγονός πως στην Αττική λόγω των αυστηρών μέτρων που ελήφθησαν έγκαιρα, μετά από συνεχείς συστάσεις και μέτρα που έλαβε και η Πειρφέρεια, δεν υπήρξε ούτε ένας θάνατος στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων σε αντίθεση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Επιπροσθέτως, επανέλαβε την πρόθεσή του να δημιουργηθεί στην Αττική ένα χωριό Υγείας, Ευεξίας και Ελληνικής Φιλοξενίας, που θα επιτρέπει στον επισκέπτη να γνωρίσει την αυθεντική ελληνική φιλοξενία μέσα από παραδοσιακά προγράμματα που συμβάλλουν στην Υγεία, με δραστηριότητες ευεξίας, αρχαία και σύγχρονη γνώση και εκπαίδευση για την μακροβιότητα και την ψυχοσωματική υγεία, στο πλαίσιο και του στρατηγικού σκοπού της Περιφέρειας για τη Βιώσιμη Πράσινη Ανάπτυξη.
Τέλος, επεσήμανε πως το γεγονός ότι η χώρα μας έχει εννέα μήνες ηλιοφάνεια το χρόνο, της επιτρέπει την χρονική επέκταση της τουριστικής σεζόν, ώστε να γίνει 12μηνος τουριστικός προορισμός και υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό που ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που θα δοθούν στη χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα διατεθεί για την ενίσχυση του Τουριστικού κόσμου, των εργαζομένων στον τουρισμό και των τουριστικών και περιτουριστικών επιχειρήσεων που έχουν θιγεί.