Ελλάδα 2021: Συνάντηση περιφερειάρχη Αττικής με την πρόεδρο της Επιτροπής

0
465
Ακολουθήστε μας στα social media

Ελλάδα 2021: Συνάντηση περιφερειάρχη Αττικής με την πρόεδρο της Επιτροπής

Ελλάδα 2021:Συνάντηση με την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, είχε τη Δευτέρα 27/7 ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επισημάνθηκε ο σημαντικός ρόλος της Περιφέρειας Αττικής και συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» για την υλοποίηση μια σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών. Μάλιστα, υπογραμμίστηκε ότι η Αττική, ως η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, μπορεί να αποτελέσει έναν ισχυρό κρίκο σε αυτή τη σημαντική ιστορική στιγμή για τη χώρα.
Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε την κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ανακοίνωση για τη σύσταση Μουσείου Φιλελληνισμού. Η κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη επισήμανε ότι πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας και πρότεινε να διερευνηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν για να συμβάλλει και η Επιτροπή «Ελλάδα 21» στην υλοποίησή της.
Ellada 2021: Synantisi perifereiarxi Attikis me tin proedro tis Epitropis
Ellada 2021: Synantisi perifereiarxi Attikis me tin proedro tis Epitropis
Ένα σημαντικό μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στον τέταρτο άξονα του έργου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», το παράθυρο στο μέλλον. Στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε να ενταχθούν στο πρόγραμμα της Επιτροπής συγκεκριμένες δράσεις που θα σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με την ανάδειξη της δουλειάς που κάνει η Περιφέρεια Αττικής στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων (ανακύκλωση, βιοαπόβλητα, πράσινα σημεία, κυκλική οικονομία), καθώς και την προβολή της Αττικής ως προορισμού θεματικού τουρισμού (υγείας, γαστρονομίας κ.ά.).
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός διευθυντής Λειτουργίας της Επιτροπής «Ελλάδα 21», Θ. Κανταρτζής, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας, Γ. Σελίμης, η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Ε. Δουνδουλάκη, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, αρμόδιος για θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις, Χ. Ρώμας και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 ετών από την απελευθέρωση του 1821 και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Μ. Βιδάλη.
Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Πατούλης και η Κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη προχώρησαν στις παρακάτω δηλώσεις:
Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη: «Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον περιφειάρχη Αττικής, τον κ. Πατούλη, και να μιλήσουμε για τους πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τιμήσουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Επειδή γνωρίζω ότι τον περιφερειάρχη δεν τον απασχολεί ο τύπος, αλλά η ουσία, συζητήσαμε, εκτός από την πρόταση που έχει καταθέσει η Περιφέρεια, για πρωτοβουλίες που ουσιαστικά εμπίπτουν στον τέταρτο άξονα του έργου της Επιτροπής Ελλάδα 2021, το παράθυρο στο μέλλον. Συζητήσαμε, δηλαδή, για το πώς ο κόσμος και ιδιαίτερα ο νέος κόσμος στην Περιφέρεια, θα νιώσει το αποτύπωμα της προσπάθειας που θα κάνει η Περιφέρεια για το μέλλον του».
Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης: «Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που συναντηθήκαμε σήμερα με την πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Μια Ελληνίδα  που έχει συμβάλει με το έργο της στην επιτυχή υλοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και σήμερα εργάζεται συστηματικά για να πραγματοποιηθούν δράσεις και πρωτοβουλίες με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Μέσα από την υλοποίηση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών που μπορούν να αναληφθούν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων είναι εφικτό να συμβάλλουμε στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας μας και να αναβαθμίσουμε τη διεθνή της εικόνα. Σε αυτή την εθνική προσπάθεια θα είμαστε συνοδοιπόροι. Η Περιφέρεια Αττικής, η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, θα συμβάλλει σημαντικά προκειμένου να πραγματοποιηθούν δράσεις και εκδηλώσεις, που θα αφήσουν διαχρονικά το αποτύπωμά τους και θα αναδείξουν τον ιστορικό, φυσικό και τουριστικό  πλούτο της χώρας σε όλο τον κόσμο».