2ου Νηπιαγωγείου Χολαργού: «Αληθινά Παιχνίδια, Όχι Οθόνες», ένα υπέροχο βιβλίο

0
483
Ακολουθήστε μας στα social media

2ου Νηπιαγωγείου Χολαργού: «Αληθινά Παιχνίδια, Όχι Οθόνες», ένα υπέροχο βιβλίο

Μια καμπάνια ευαισθητοποίησης κυρίως των γονέων, για την αρνητική επίδραση της κατάχρησης των οθονών σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, ξεκίνησε φέτος στο 2ο Νηπιαγωγείο Χολαργού.
«Αληθινά παιχνίδια, όχι οθόνες» ονομάζουν το βιβλίο που δημιούργησαν οι μαθητές του 2ου τμήματος του 2ου Νηπιαγωγείου Χολαργού, μαζί με τις εκπαιδευτικούς Μαριέττα Τσιτσιμελή και Μαρία Παφίλη, ύστερα από συζητήσεις, παιχνίδια ρόλων, δραματοποίηση, ζωγραφική κ.α.
Στόχος τους, να ευαισθητοποιήσουν τους συνομηλίκους τους για την ανάγκη να κάνουν σωστή χρήση των τάμπλετ και των κινητών τηλεφώνων.
Στο επίμετρο του βιβλίου, που απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες, η Δρ. Ίλια Θεοτοκά, Κλινική Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια (Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών – Αιγινήτειο Νοσοκομείο) και η κ. Ναταλία Κανελλοπούλου, Νηπιαγωγός και Διευθύντρια του 2ου Νηπιαγωγείου Χολαργού, παραθέτουν τις απόψεις τους για την κατάχρηση οθονών από παιδιά προσχολικής ηλικίας και προτείνουν τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού.
Συγχαρητήρια σε όλους, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς για την όμορφη αυτή προσπάθεια.
Είμαστε βέβαιοι ότι το μικρό αλλά μεγάλο σε νόημα βιβλίο του 2ου Νηπιαγωγείου Χολαργού, θα αποτελέσει αφετηρία για περισσότερες δράσεις ευαισθητοποίησης, ώστε τα παιδιά να παίζουν “αληθινά παιχνίδια” και να χαίροντα την ηλικία τους.