Η Ιταλίδα πυγμάχος Άντζελα Καρίνι, στην κατηγορία των 66 κιλών, είχε έναν σύντομο και δύσκολο αγώνα με την Ιμάνε Χελίφ από την Αλγερία. Ο αγώνας διήρκεσε λιγότερο από ένα λεπτό, καθώς η Καρίνι αποσύρθηκε μετά από δύο ισχυρές γροθιές, θεωρώντας ότι αντιμετωπίζει έναν αντίπαλο άνδρα.
Αυτό το περιστατικό προκάλεσε αντιδράσεις σχετικά με την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) να επιτρέψει τέτοιους αγώνες, γεγονός που θεωρήθηκε προσβλητικό για τις γυναίκες αθλήτριες.
Η Καρίνι εγκατέλειψε τον αγώνα στα 46 δευτερόλεπτα, αφού δέχτηκε την πρώτη γροθιά και επέλεξε να αποσυρθεί. Η αθλήτρια ανέφερε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει σωστά και ότι δεν το θεωρεί ήττα, καθώς αντιμετώπισε έναν άνδρα αντίπαλο.
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, ζήτησε από τη ΔΟΕ να αποσύρει τρανς αθλητές από τα μαχητικά αθλήματα, υποστηρίζοντας ότι τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των γυναικών αθλητριών. Αν και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας έχει αποκλείσει τέτοιες συμμετοχές, η ΔΟΕ επέτρεψε τη συμμετοχή τους ως γυναίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.