Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτές ήταν οι δράσεις στου τον Μάιο 2020

0
534

Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτές ήταν οι δράσεις στου τον Μάιο 2020

Άδωνις Γεωργιάδης:  ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
*|END:WEB_VIDEO|*
Προβήκαμε σε σειρά αποτελεσματικών ενεργειών τόσο όσον αφορά στην αύξηση της εγχώριας παραγωγής αντισηπτικών και μασκών εξασφαλίζοντας την επάρκεια τους στην αγορά και διασφαλίζοντας ότι πωλούνται σε προσιτές τιμές, όσο και στα οικονομικά εργαλεία που δημιουργήσαμε σε χρόνο ρεκόρ ώστε να ενισχύσουμε την οικονομία μας.

Eγκαινιάσαμε και ήδη «τρέχουν» τα εξής χρηματοδοτικά εργαλεία

– Το ΤΕΠΙΧ ΙΙ εξασφαλίζει κεφάλαιο κίνησης με 100% άτοκη χρηματοδότηση τα πρώτα δύο χρόνια και μηδενικό επιτόκιο στο 40% του κεφαλαίου της συμμετοχής ΤΕΠΙΧ ΙΙ για την υπόλοιπη διάρκεια.

– Κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών για έργα σε ενέργεια, κυκλική οικονομία και κρίσιμες υποδομές με αναμενόμενη μόχλευση έως 3 δις ευρώ.

– Δημιουργία πιλοτικού προγράμματος συν-επενδύσεων επιχειρηματικών αγγέλων σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, ύψους 30 εκατ. ευρώ.
– Δημιουργία project preparation facility για συντονισμό και χρηματοδότηση ωρίμανσης μεγάλων και στρατηγικών έργων υποδομής.
– Πρόγραμμα soft financing για νεοφυείς καινοτόμες επιχειρήσεις.
– Αύξηση δημόσιας συμμετοχής στο EquiFund.

– Συγχρηματοδότηση (δάνεια) μαζί με πιστωτικά ιδρύματα σε στρατηγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας.

– Συνεπενδυτικό κεφάλαιο για equity για προσέλκυση ξένων θεσμικών επενδυτών με στόχο τη χρηματοδότηση γρήγορα αναπτυσσόμενων ελληνικών επιχειρήσεων.
Το σύνολο αυτών των δράσεων, μαζί με την αύξηση του ΤΕΠΙΧ φτάνει στο 1 δις 880 εκατ. ευρώ και με τη μόχλευση θα προσθέσει έως το τέλος του χρόνου άλλα 5 δις ευρώ στην πραγματική οικονομία.

– Δημιουργία πλατφόρμας που συστήσαμε με την ΜΟΔ στην οποία κάνουν αίτηση οι επιχειρήσεις για να καλύψουμε τους τόκους των επιχειρηματικών τους δανείων για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο με δυνατότητα επέκτασης και για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Αναπτυξιακός Νόμος: Λάβαμε άδεια από την ευρωπαϊκή επιτροπή για επέκταση των προγραμμάτων φορολογικών ελαφρύνσεων και επιδοτήσεων των δύο πεδίων του αναπτυξιακού νόμου, τη γενική επιχειρηματικότητα και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, ύψους 2 δις ευρώ.

Μηχανισμός ωρίμανσης: Δημιουργούμε μηχανισμό ωρίμανσης των έργων, όπως πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να παρακολουθούμε την ωρίμανση των μελετών, την πορεία υλοποιήσεων των έργων και να διασφαλίζουμε την ταχύτερη απορρόφηση των χρηματοδοτικών πόρων.

Νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027: Με εμπροσθοβαρή  χρηματοδότηση από τις  αρχές του νέου χρόνου, προστίθενται  οι πόροι από το European Recovery Fund ώστε με επιπλέον πόρους να χρηματοδοτήσουμε τη μεσοπρόθεσμη οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Παρατηρητήριο ρευστότητας: Δημιουργούμε παρατηρητήριο ρευστότητας για να παρακολουθούμε την πορεία παροχής των συγκεκριμένων δανείων στις επιχειρήσεις από το τραπεζικό σύστημα, την ταχύτητα και το σε ποιες επιχειρήσεις πηγαίνουν τα χρήματα.

Τράπεζες: Ενθαρρύνω τα τραπεζικά στελέχη και διοικήσεις να περιορίσουν την αυστηρότητά ή τη γραφειοκρατεία τους στα χρηματοδοτικά μας εργαλεία στα οποία διευκολύναμε την πρόσβαση των επιχειρήσεων μειώνοντας τα δικαιολογητικά που προέβλεπαν οι νόμοι.

Νομοσχέδιο για μικροπιστώσεις: Σε συνεργασία με το Υπ. Οικονομικών θέτουμε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιό μας για τις μικροπιστώσεις ώστε και άλλες επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση έστω σ’ ένα πρώτο κεφάλαιο κίνησης.

Αυτοψία σε εμπορικά καταστήματα
Με τον ΥφΥΠΑΝΕ κ. Νίκο Παπαθανάση επισκεφθήκαμε καταστήματα στην Ερμού την πρώτη μέρα λειτουργίας τους όπου υπήρχε πλήθος κόσμου, τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας, καλό κλίμα και ενθουσιασμός για το άνοιγμα των καταστημάτων. Συνομιλήσαμε με ιδιοκτήτες εργαζόμενους και πελάτες που εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και διαπιστώσαμε την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων.
Επίσκεψη σε χώρους εστίασης στην Καλλιθέα
Με τον υφυπουργό κ. Νίκο Παπαθανάση συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας κ. Γιώργο Καββαθά και τον Δήμαρχο Καλλιθέας, κ. Δημήτρη Κάρναβο επισκεφθήκαμε χώρους εστίασης στην Καλλιθέα με σκοπό να διερευνήσουμε επί του πεδίου την εφαρμογή των νέων μέτρων λειτουργίας των χώρων εστίασης και να διασφαλίσουμε ότι τους δίνεται η μέγιστη δυναμική χωρητικότητας ώστε να λειτουργήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η μελέτη των κανόνων αυτόν θα συνεχιστεί ώστε οι χώροι εστίασης να αποκτήσουν τουλάχιστον το 80% της δυναμικότητας που είχαν προ της κρίσης.
Μελέτη οργάνωσης του χώρου των εστιατορίων με τις προβλεπόμενες αποστάσεις
Με τον υφυπουργό κ. Νίκο Παπαθανάση και τη συμμετοχή εθελοντών ολοκληρώσαμε τη μελέτη της οργανώσεως του χώρου των εστιατορίων με τις προβλεπόμενες αποστάσεις διατηρώντας τον στόχο της διατήρησης του 80% της προηγούμενης δυναμικότητας.
Περιοδεία σε οργανωμένες παραλίες της Αττικής
Έχοντας την ευθύνη του ανοίγματος των παραλιών, επισκεφθήκαμε με τον υφυπουργό μου κ. Νίκο Παπαθανάση κάποιες οργανωμένες παραλίες της Αττικής όπου διαπιστώσαμε ότι τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα.
Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτές ήταν οι δράσεις στου τον Μάιο 2020
Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτές ήταν οι δράσεις στου τον Μάιο 2020
Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτές ήταν οι δράσεις στου τον Μάιο 2020
Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτές ήταν οι δράσεις στου τον Μάιο 2020
ΕΡΓΑ
Ελληνικό: Βγήκε η απόφαση του ΣτΕ που ακύρωσε την αίτηση προσφυγής της Hard Rock για τον διαγωνισμό για το καζίνο. Ξεκίνησε το άνοιγμα των τεχνικών προσφορών και το έργο είναι στην τελική ευθεία για να ξεκινήσει.

Στρατηγικές και Μεγάλες Επενδύσεις: Λάβαμε έγκριση από τις ευρωπαϊκές αρχές πρόσθετης ενίσχυσης των επενδυτικών σχεδίων, ύψους 2,7 δις ευρώ. Εγκρίθηκαν στρατηγικές επενδύσεις ύψους 700 εκατ.  ευρώ, έως το τέλος του χρόνου και  πρόσφατα εγκρίναμε νέες στρατηγικές επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ύψους 80 εκατ. ευρώ.

Forthnet: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Forthnet από την BC PARTNERS Λονδίνου για την οποία εργαστήκαμε όλοι μας σκληρά. Είναι η λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα που είχε η Ελληνική αγορά αλλά και μία μεγάλη ψήφος εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της Ελληνικής οικονομίας.

Μαρίνα Αλίμου: Υπεγράφη σύμβαση παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Αλίμου για 40 χρόνια στην εταιρεία «Άκτωρ». Επιτυχία που αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.

ΣΔΙΤ: Εγκρίναμε 4 νέα έργα ΣΔΙΤ ύψους 365 εκατ., σε μόλις 16 ημέρες διαδικασία που στο παρελθόν θα διαρκούσε 7-12 μήνες. Ενεργοποιήσαμε ειδικές συνεργασίες με την EIB και την EBRD για τη χρηματοδότηση και υποστήριξη έργων ΣΔΙΤ, εξασφαλίζοντας στις ενταγμένες επιχειρήσεις εύκολη και φτηνή χρηματοδότηση.

Μεγάλα έργα: Σε συνεργασία με το Υπ. Υποδομών και άλλα συναρμόδια Υπουργεία θέτουμε σε άμεσο προγραμματισμό 40 μεγάλα έργα συνολικού προϋπολογισμού 6 δις ευρώ.

The Mykonos Project: Υπέγραψα το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος αναφορικά με τη στρατηγική επένδυση της εταιρείας AGC στη Μύκονο, ύψους 60 εκατ. ευρώ, το οποίο τις προηγούμενες ημέρες εγκρίθηκε από το ΣτΕ.

Έργα ΑΠΕ: Υπέγραψα 7 νέες άδειες εγκατάστασης για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που εντάσσονται ως στρατηγικές επενδύσεις, συνολικής αξίας επενδύσεων 56 εκατ. € και συνολικής ισχύος 81 MW. Άδειες που εκδόθηκαν σε μόλις 16 μέρες από την κατάθεση των φακέλων χάρις στην κεντροποιημένη και ταχεία διαδικασία που ακολουθείται πλέον στις στρατηγικές επενδύσεις.

ΕΠΑνΕΚ: Ένταξη επιχειρήσεων στις δράσεις του ΕΠΑνΕΚ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

“Ψηφιακό Βήμα”: Με την ένταξη επιπλέον 1.821 επιχειρήσεων ο συνολικός αριθμός τους θα ανέρχεται στις 4.695 με συνολική δημόσια δαπάνη 70.193.231 ευρώ για την ψηφιακή τους αναβάθμιση.

“Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Β κύκλος”: Ένταξη 408 νέων επιχειρηματικών σχεδίων, συνολικής δημόσιας δαπάνης 9.950.698 € για έναρξη /υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητα τους καθώς και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ: Ένταξη επιπλέον 110 ερευνητικών έργων πράξεων συνολικής δημόσιας δαπάνης 44.921.332 ευρώ. Μαζί με τα 590 έργα το Α’ κύκλου, συνολικής δημόσιας δαπάνης Α’ και Β’ κύκλων, 400.980.861 ευρώ.

ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ: Μετά από επικοινωνία με τον πρόεδρο και ΔΣ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ. Γιώργο Περιστέρη
δεσμευθήκαμε ότι το εργοστάσιο της ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ στο Μαντούδι δεν κλείνει αλλά εν μέσω της κρίσης αναστέλλει ορισμένες από τις δραστηριότητες του με επενδυτικό σκοπό την πλήρη επαναλειτουργία στο τέλος του έτους και επαναπρόσληψη των εργαζομένων που θα αποχωρήσουν με την εθελούσια έξοδο και επιθυμούν την επαναπρόσληψη τους.

Ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων επικοινωνίας του ΕΣΠΑ 2014-2020: Προκηρύσσουμε ανοιχτό διεθνή Δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου για το έργο “ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης επικοινωνίας του ΕΣΠΑ 2014-2020” συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο για την επίτευξη των γενικών στόχων της επικοινωνίας του  ΕΣΠΑ και την κανονιστική υποχρέωση της χώρας μας για την τήρηση της διαφάνειας για και ενημέρωσης των πολιτών για την διαχείριση των πόρων των Ευρωπαϊκών και Διαρθρωτικών Επενδυτικών Ταμείων.

Πρόστιμα: Η Γενικη Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή επέβαλε πρόστιμα:
– 1.210.000 € σε ηλεκτρονικά καταστήματα εμπορίας συσκευών κινητών τηλεφώνων και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας για παραβάσεις των διατάξεων για τα δικαιώματα του καταναλωτή στις συμβάσεις καθώς και των διατάξεων περί αθέμιτων εμπορικών πρακτικών
– 100.000 € σε ασφαλιστική εταιρεία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή σε ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Αναπτυξιακός Νόμος:Υπογραφή δύο νέων κύκλων του αναπτυξιακού νόμου συνολικού προϋπολογισμού 500 εκατ.ευρώ, τη γενική επιχειρηματικότητα προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ και επιχειρηματικότητα πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ. Με αυτά τα 500 εκατ. ευρώ υπολογίζεται να δρομολογηθούν επενδύσεις ύψους τουλάχιστον 1,5 δις ευρώ.

ΒΟΥΛΗ
Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Γεωργίου Καμίνη  με θέμα: «Μάσκες μιας χρήσης /τιμή πώλησης»
*|END:WEB_VIDEO|*
Και στην περίπτωση της μάσκας θα ακολουθήσουμε το πετυχημένο μοντέλο που εφαρμόσαμε στα αντισηπτικά. Στις μάσκες είχαμε σχεδόν μηδενική παραγωγή αλλά με την ενθάρρυνση της κυβέρνησης προς τους επιχειρηματίες πλέον η μηνιαία παραγωγή μασκών κυμαίνεται περίπου στα 25 εκατομμύρια μάσκες μιας χρήσεως με προοπτική βάσει των επενδύσεων, η παραγωγή να ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια μάσκες σε περίπου δύο μήνες. Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου θεσπίσαμε το ανώτατο ποσοστό κέρδους σε όλο το υγειονομικό υλικό απαραίτητο για την προστασία της υγείας του πληθυσμού στο ποσοστό κέρδους αυτών των εταιρειών την 1 Φεβρουαρίου 2020.

Από τις 15 Μαρτίου έως σήμερα διεξάγαμε 4.500 χιλιάδες ελέγχους και επιβάλαμε πρόστιμα άνω των 2,5 εκατ. ευρώ σε εταιρείες για αντισηπτικά, μάσκες, καύσιμα κι άλλα προϊόντα ενταγμένα στο σύστημα παρακολούθησης. Φτιάξαμε την ηλεκτρονική εφαρμογή e-καταναλωτής ώστε ο καταναλωτής να βρίσκει καταναλωτής μάσκες και πολλά άλλα προϊόντα στην χαμηλότερη τιμή κοντά στην περιοχή του. Δημιουργήσαμε ηλεκτρονική βάση σε χρόνο ρεκόρ στην ΓΓ εμπορίου και προστασίας του καταναλωτή όπου καταγράφουμε τα αποθέματα. Η μάσκα είναι το νούμερο ένα σε ζήτηση προϊόν στον πλανήτη και η τιμή της έχει ανεβεί πολύ ωστόσο Θα παραμείνουμε στην Ελλάδα σε πολύ λογικές τιμές. Συγκεφαλαιώνοντας οι τιμές των μασκων πέφτουν, η επάρκεια έχει εξασφαλιστεί, έλεγχοι γίνονται, τα αποθέματα καταγράφονται και με την ηλεκτρονική εφαρμογή ο καταναλωτής βρίσκει εύκολα την φθηνότερη μάσκα πλησιέστερα του. Η πίστη μας στους κανόνες της αγοράς δικαιώνεται.

Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χαράς Καφαντάρη, με θέμα: «Συμπληρωματικά μέτρα στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εμπόρων»
*|END:WEB_VIDEO|*
Ως προς τα μέτρα στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εμπόρων, 91.000 επιχειρήσεις από τις 110.000 που έκαναν αίτηση παίρνουν τον Μάιο 1 δις € και άλλο 1 δις € τον Ιούνιο. Η απαλλαγή των επιχειρήσεων που κλείνουν από την απαλλαγή των τελών έχει ήδη προβλεφθεί νομοθετικά Στην παράγραφο 8 του άρθρου 37 της ΠΝΠ στις 20/3/20 1,7 εκατομμύρια συμπολίτες μας έλαβαν τα 800 € μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. 160.000 επιστήμονες πήραν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τα 600 €.

Τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας λόγω του covid-19 αναγράφονται ανά χώρα και σε πίνακα της ECOFIN και η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, πάνω από το 2%. Ήμασταν η πρώτη χώρα της Ευρώπης που πήρε έγκριση του εγγυοδοτικού προγράμματος από την κυρία Βεσταγκερ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κινηθήκαμε ταχύτερα από όλους τους άλλους και στην οικονομία, προκαλώντας με την επιτυχία μας ακόμα και την έκπληξη του Πολ Κρούγκμαν.

Προχωρούμε στη μερική άρση της καραντίνας και η οικονομία εξελίσσεται ομαλά. Προχωράμε με αισιοδοξία με τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να παράσχουμε στην αγορά την αναγκαία ρευστότητα για να πάρει μπρος. Οι “κόκκινες” επιχειρήσεις αποκλείονται από τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να δοθεί προτεραιότητα στους συνεπείς στις υποχρεώσεις τους συμπολίτες μας. Θα υπάρξουν μέτρα στην πορεία για εκείνους που η συγκυρία του ιού και της κρίσης τους έφερε σε πολύ μεγάλη δυσκολία. Ωστόσο έχοντας αίσθηση της ευθύνης της διαχείρισης δημοσίου χρήματος δεν μπορούμε να μοιράσουμε χρήματα γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν θα επιστραφούν ποτέ.

Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτών του ΚΙΝΑΛ για τις χρεώσεις των τραπεζικών ηλεκτρονικών συναλλαγών κατά την περίοδο της πανδημίας
*|END:WEB_VIDEO|*
Βάσει των επίσημων στοιχείων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που λένε ότι στο μετρό που μπορούμε να μετρήσουμε τις χρεώσεις με βάση την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των τραπεζών, οι ελληνικές τράπεζες είναι λίγο κάτω από το μισό του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Συγκεκριμένα για τις ελληνικές τράπεζες ήταν περίπου στο 16% των λειτουργικών εξόδων οι χρεώσεις αυτές, ενώ ο μέσος όρος των υπολοίπων είναι 33%, μετρούμενες σε κυλιόμενη βάση τεσσάρων τρίμηνων.

Όσον αφορά στον Ανταγωνισμό μεταξύ των τραπεζών, η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται το πόρισμα της. Αν υπάρχει καταγγελία αυτή ερευνάται από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και επιβάλλονται πρόστιμα εάν έχει υπάρξει παρανομία όπως έχουν επιβληθεί πολλά πρόστιμα στις τράπεζες κατά τη θητεία μου. Καθήκον μου είναι να διασφαλίσω ότι λειτουργεί ο ανταγωνισμός γι’ αυτό και συνεχίζεται απρόσκοπτα η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να καταλήξει στο αν υπάρχουν εναρμονισμένες ή όχι πρακτικές. Πρέπει να φροντίσουμε να υπάρχουν τράπεζες υγιείς, να έχουν κέρδη για να μην προκαλείται πρόβλημα στο σύστημα, αλλά όχι υπερκέρδη εις βάρος των πολιτών.

Ομιλία για τις τροπολογίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων
*|END:WEB_VIDEO|*
Όλα τα προγράμματα του Υπουργείου Ανάπτυξης – μεταξύ αυτών και η επιδότηση του επιτοκίου τον ενήμερων επιχειρηματικών δανείων, το ΤΕΠΙΧ ΙΙ και το μεγάλο εγγυοδοτικό- είναι με χρήματα ΕΣΠΑ που χρησιμοποιήσαμε με άδεια των ευρωπαϊκών αρχών βάσει των νέων κανονισμών λόγω Covid. Όλες οι περιφέρειες της χώρας συνέβαλαν στην αντιμετώπιση του κορονοϊού δίνοντας πολλά χρήματα από τα ΠΕΠ, από τα περιφερειακά προγράμματα του ΕΣΠΑ ώστε με αυτά τα χρηματοδοτικά εργαλεία να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Με το Υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος δημιουργούμε το παρατηρητήριο ρευστότητας για να βλέπουμε που πηγαίνουν τα χρήματα που δίνουμε. Οι τράπεζες που κωλυσιεργούν ενώ οι άλλες επιταχύνουν θα τιμωρηθούν χάνοντας χρήματα και θα γίνει ανακατανομή των πόρων ώστε να επιβραβευτούν αυτές που τρέχουν.

Ως προς τις τροπολογίες, η πρώτη αφορά στην κατάργηση του νόμου για το Συμβούλιο της Εγκρίσεως Στρατηγικών Επενδύσεων διότι βάσει του επιτελικού κράτους αυτά τα Συμβούλια γίνονται πια μέσω Πράξεως του Υπουργικού Συμβουλίου και έτσι καταργείται το άρθρο του προηγούμενου νόμου. Ως προς την δεύτερη που ορίζει τις περιοχές που μπορούν να ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα τις Κυριακές από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, προστίθεται και το επιχειρηματικό πάρκο Γιαλού Άγιος Δημήτριος πύργος στο Δήμο Σπάτων της περιφέρειας Αττικής όπως οριοθετείται στην απόφαση ΠΕΧΩ του νομού. Αυτό συμβαίνει διότι αμφισβητείται η νομοθετική εξουσιοδότηση της υπουργικής αποφάσεως και επομένως καταργούμε την υπουργική απόφαση και νομοθετούμε από τη Βουλή των Ελλήνων.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ
  • Με την ηγεσία του Development Finance Corporation (DFC), τον βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιο για τις Ενεργειακές Πηγές, κ. Francis Fannon και τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt, συζητήσαμε για τις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα και ειδικότερα, για τη μεταπώληση των Ναυπηγείων Ελευσίνας στην ΟΝΕΧ και τα σχέδια για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας σε ένα εξαιρετικά θερμό κλίμα.
  • Με CEO από ΗΠΑ:  Για επενδύσεις με τη μεσολάβηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ και του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt είχα τηλεδιάσκεψη με διευθύνοντες συμβούλους και ανώτατα στελέχη πολύ σημαντικών αμερικανικών εταιρειών με επικεφαλής τον πρόεδρο του American-Central European business association κ. Eric Stewart κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η εξαιρετική εικόνα της Ελλάδας και της κυβέρνησης στο εξωτερικό. Οι συμμετέχοντες εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να επισκεφθούν την Ελλάδα για να ξεκινήσουν ουσιαστικότερες επαφές για την συμμετοχή του σε διάφορα επενδυτικά σχήματα στην χώρα. Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν διευθύνοντες σύμβουλοι και ανώτατα στελέχη των εξής εταιρειών: Oshkosh defense, American science and engineering, Amgen, bell Textron, Boeing, ExxonMobil, general electric, Jacobs, L3 Harris, Lockheed Martin, Medtronic, MetLife, Merck, Motorola solutions, Phillip Morris international, S2 Global, Raytheon.
  • Συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου νόμος 4412 / 2016 που διέπει τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών αγαθών και υπηρεσιών. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που καθορίστηκε στόχος είναι στο τέλος Ιουλίου να ψηφιστεί το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει την διαφάνεια και την ταχύτητα.
  • Με παράγοντες της αγοράς
  • Με το ΔΣ του συνδέσμου Θεσσαλίας επιχειρήσεων βιομηχανίας παρένθεση ΣΘΕΒ
  • Με τους υπουργούς της Ε.Ε. για την εσωτερική αγορά και την βιομηχανία συμβούλιο ανταγωνιστικότητας
  • Με το σωματείο Ba.Re.Ca.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
Στην ομιλία που απηύθυνα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ αναφέρθηκα σε ζητήματα διαφόρων κλάδων της οικονομίας όπως η εστίαση και ο τουρισμός καθώς και στα μέτρα που καταφέραμε να πάρουμε για να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού χωρίς να προκαλέσουμε ανησυχία στις αγορές πράγμα που σημαίνει πως έχουν πειστεί ότι οι δράσεις μας είναι λελογισμένες και μέσα στα όρια των δυνατοτήτων του κράτους μας.
Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτές ήταν οι δράσεις στου τον Μάιο 2020
Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτές ήταν οι δράσεις στου τον Μάιο 2020
Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτές ήταν οι δράσεις στου τον Μάιο 2020
Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτές ήταν οι δράσεις στου τον Μάιο 2020
Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτές ήταν οι δράσεις στου τον Μάιο 2020
Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτές ήταν οι δράσεις στου τον Μάιο 2020
Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτές ήταν οι δράσεις στου τον Μάιο 2020
Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτές ήταν οι δράσεις στου τον Μάιο 2020
Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτές ήταν οι δράσεις στου τον Μάιο 2020
Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτές ήταν οι δράσεις στου τον Μάιο 2020
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτές ήταν οι δράσεις στου τον Μάιο 2020
Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτές ήταν οι δράσεις στου τον Μάιο 2020
Με τον πρέσβη τον ΗΠΑ, κ. Geoffrey Pyatt συζητήσαμε για την πρόοδο των ιδιωτικοποιήσεων, την επένδυση στο ελληνικό και την συνεργασία μας με την D FC για την στήριξη στρατηγικών επενδύσεων, όπως τα ναυπηγεία Ελευσίνας και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτές ήταν οι δράσεις στου τον Μάιο 2020
Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτές ήταν οι δράσεις στου τον Μάιο 2020
Με την Διοικούσα Επιτροπή Αττικής των Ιδιωτικών Αθλητικών Κέντρων αποτελούμενη από τους κ.κ. Γιώργο Αμανατίδη, Κωνσταντίνα Αλάσσα, Φώτη Καρβούνη και Γιώργο Παθιακάκη συζητήσαμε για το αίτημα τους που αφορά στην επανεκκίνηση των ιδιωτικών αθλητικών κέντρων στο σύνολο της επικρατείας.
ΜΜΕ
*|END:WEB_VIDEO|*
*|END:WEB_VIDEO|*
*|END:WEB_VIDEO|*
*|END:WEB_VIDEO|*
*|END:WEB_VIDEO|*
*|END:WEB_VIDEO|*
*|END:WEB_VIDEO|*
*|END:WEB_VIDEO|*
*|END:WEB_VIDEO|*
*|END:WEB_VIDEO|*
*|END:WEB_VIDEO|*
*|END:WEB_VIDEO|*
*|END:WEB_VIDEO|*
*|END:WEB_VIDEO|*
*|END:WEB_VIDEO|*
*|END:WEB_VIDEO|*
*|END:WEB_VIDEO|*
*|END:WEB_VIDEO|*
*|END:WEB_VIDEO|*