Θ. Αμπατζόγλου: Αυτοψίες σε σειρά έργων στο Μαρούσι

0
335

Θ. Αμπατζόγλου: Αυτοψίες σε σειρά έργων στο Μαρούσι

Θ. Αμπατζόγλου:Αυτοψίες πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020, σε έργα αποψίλωσης οικοπέδων και κατασκευής αποχετευτικού δικτύου (περιοχή Σωρού & Λάκκας Κόττου), συντήρηση πρασίνου (περιοχή Ζεκάκου) και καθαρισμού παιδικής χαράς (περιοχή Δωδώνης), παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρη Σμυρνή, των αντιδημάρχων Στέφανου Τσιπουράκη και Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη και υπηρεσιακών παραγόντων των δ/νσεων των Τεχνικών Έργων και Καθαριότητας & Πρασίνου.
Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου μετά το πέρας των αυτοψιών δήλωσε:
Για τις εργασίες αποψίλωσης οικοπέδων:
«Βάσει προγράμματος αποψιλώνουμε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, αλλά κατόπιν σχετικού αιτήματος και τους ιδιωτικούς. Η αντιπυρική περίοδος επιβάλλει, εκτός από την επιχειρησιακή ετοιμότητα των τμημάτων πολιτικής προστασίας του Δήμου μας, και εκείνες τις προληπτικές ενέργειες που μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης φωτιάς. Για μία ακόμη φορά καλούμε τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού, όπως και γραπτώς τους έχει επισημανθεί, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση πυρκαγιάς και η απειλή κατά ζωών και περιουσιών».
TH. Ampatzoglou: Aftopsies se seira ergwn sto Maroysi
TH. Ampatzoglou: Aftopsies se seira ergwn sto Maroysi
Για τα έργα κατασκευής αποχετευτικού δικτύου:
«Το αποχετευτικό έργο επί της οδού Άρη Φακίνου που επισκεφτήκαμε σήμερα είναι έργο πνοής για την περιοχή και θα συνοδευτεί με γενικότερη ανάπλαση που έχουμε προγραμματίσει. Το ενδιαφέρον μας για κάθε γειτονιά είναι ξεχωριστό και με τη συμβολή των κατοίκων προσπαθούμε κάθε μέρα για το καλύτερο».
Για τα έργα συντήρησης Πρασίνου:
«Οι υποδομές άρδευσης του Δήμου μας, όπως και όλες οι υποδομές πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού των πολιτών και όσων κάνουν χρήση των κοινόχρηστων χώρων. Η δική μας προσπάθεια για το περιβάλλον της πόλης μας πρέπει να συνοδεύεται και από τη συνδρομή όλων στην προστασία της δημοτικής περιουσίας και τη φροντίδα του πρασίνου ιδιαιτέρως τους μήνες του καλοκαιριού».
Για τα έργα καθαρισμού και πιστοποίησης παιδικών χαρών:
«Παρουσία του προέδρου του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δωδώνης Αμαρουσίου, Ηλία Ζορμπαλά, εποπτεύσαμε τις εργασίες καθαρισμού της παιδικής χαράς της περιοχής, η οποία βρίσκεται στο στάδιο τελικής πιστοποίησης και συζητήσαμε για την πρόοδο των τεχνικών έργων που αφορούν τη Δωδώνη. Με την ευκαιρία παρουσίας μας σήμερα στην παιδική χαρά θέλω να τονίσω τη σημασία που δίνουμε στην ασφάλεια και την τήρηση όλων των απαραίτητων και καμιά φορά χρονοβόρων διαδικασιών προκειμένου τα παιδιά μας να παίζουν σε πιστοποιημένους χώρους. Ως εκ τούτου, όλο το καλοκαίρι συνεχίζονται οι διαδικασίες πιστοποιήσεων σε όλες τις γειτονιές του Αμαρουσίου και σταδιακά αποδίδονται στο κοινό».