ΣΥΠΑ: Χορήγηση μέσων προστασίας έναντι της Covid-19 στην Περιφέρεια

0
429
Ακολουθήστε μας στα social media

ΣΥΠΑ: Χορήγηση μέσων προστασίας έναντι της Covid-19 στην Περιφέρεια

ΣΥΠΑ:Σε συνέχεια προηγούμενων εγγράφων και σχετικών παρεμβάσεών του για τη χορήγηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας στους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής έναντι της Covid-19 και δεδομένων των εξελίξεων, το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ) επισημαίνει ότι «η χορήγηση υφασμάτινων μασκών δεν μπορεί να εξασφαλίσει τις ανάγκες που υπάρχουν», ζητώντας «να προμηθευθούν άμεσα όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας με ιατρικές μάσκες, αντισηπτικά, γάντια κ.λπ.».
Ειδικότερα, ο Σύλλογος αναφέρει σχετικά:
Γνωρίζετε και εσείς αυτά που επισημαίνουν όλοι οι ειδικοί γιατροί, ότι οι υφασμάτινες μάσκες δεν προστατεύουν ικανοποιητικά, καθώς και ότι θα πρέπει να αλλάζουμε μάσκα κάθε 2-3 ώρες.
SYPA: Xorigisi meswn prostasias enanti tis Covid-19 stin Perifereia
SYPA: Xorigisi meswn prostasias enanti tis Covid-19 stin Perifereia
Γνωρίζετε ότι το ECDC σε σχετική έκθεση του επισημαίνει ότι «Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για το γεγονός ότι οι μη ιατρικές μάσκες προσώπου ή άλλα καλύμματα προσώπου αποτελούν αποτελεσματικό μέσο για την προστασία του αναπνευστικού για το άτομο που φορά τη μάσκα. Συμπερασματικά, τα διάφορα είδη των μη ιατρικών μασκών προσώπου έχει αποδειχθεί ότι έχουν πολύ μικρή διηθητική ικανότητα (2-38%). Σε μία μελέτη, οι βαμβακερές χειρουργικές μάσκες σχετίστηκαν με μεγαλύτερο κίνδυνο διείσδυσης μικροοργανισμών και ILI σε σύγκριση με την απουσία μάσκας».
Θεωρούμε λοιπόν αυτονόητο, ότι εκτός από τις όποιες υφασμάτινες μάσκες χορηγήσατε, πρέπει να χορηγήσετε άμεσα στις υπηρεσίες και «ιατρικές» μάσκες, σε ικανό αριθμό και ιδιαίτερα στους υπαλλήλους που συγκροτούν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Περιφέρειας για την διασπορά της Covid-19.
Είναι  αυτονόητο ότι δεν μπορεί να ασκούν ελέγχους σε πλοία, γηροκομεία κ.λπ. υπάλληλοι που δεν τους έχουν χορηγηθεί όλα τα αναγκαία μέσα ατομικής προστασίας, ότι δεν μπορεί να διατίθενται οι χιλιάδες μάσκες, αντισηπτικά και άλλα μέσα προστασίας που έχει προμηθευτεί η Περιφέρεια Αττικής σε όλους τους άλλους…, εκτός από τους εργαζόμενους της Περιφέρειας, που την ίδια ώρα καλούνται να ασκήσουν παντού ελέγχους… Ούτε είναι δυνατόν η χορήγηση όλων των αναγκαίων μέσων στους εργαζόμενους να μην είναι συνεχής και αδιάλειπτη.
Μετά από όλα τα παραπάνω ζητάμε να προμηθεύσετε, άμεσα, όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και με απόλυτη προτεραιότητα τους συναδέλφους, που συγκροτούν τα κλιμάκια των ελεγκτικών μηχανισμών με ικανοποιητικό αριθμό ιατρικών μασκών, που να καλύπτουν τις ανάγκες, καθώς και αντισηπτικών, γαντιών κ.λπ.
Σε διαφορετική περίπτωση θα παρέμβουμε με κάθε τρόπο, ώστε να προστατεύουμε την υγεία των συναδέλφων.