ΣΠΑΠ: Συνεχίστηκε η σειρά δράσεων Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης

0
350

ΣΠΑΠ: Συνεχίστηκε η σειρά δράσεων Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης

ΣΠΑΠ:Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) συνέχισε  με επιτυχία στη Ραφήνα το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης  του 2020. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σειρά δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σε θέματα κυκλικής οικονομίας και προστασίας του περιβάλλοντος.
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, με τη 2η δράση, προβολή ταινίας-ντοκυμαντέρ, στην αίθουσα βεράντας «Φιλ. Καβουνίδη» στη Ραφήνα, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.
SPAP: Synexistike i seira drasewn Perivallontikis Evaisthitopoiisis
SPAP: Synexistike i seira drasewn Perivallontikis Evaisthitopoiisis
Σύντομα θα πραγματοποιηθούν ανάλογες δράσεις και σε άλλους Δήμους – μέλη του Συνδέσμου.
Το θέμα της ταινίας-ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε φέρει τον τίτλο «PlasticFreeArchipelago (Ένα Αρχιπέλαγος Χωρίς Πλαστικά)»,  έχει την υπογραφή του δημοσιογράφου και παραγωγού ντοκιμαντέρ Σωτήρη Δανέζη και γυρίστηκε σε νησιά των Κυκλάδων (Δονούσα, Σίκινο κ.α.), στον Αργοσαρωνικό, αλλά και σε Πάτρα και Αθήνα, με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος  Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη και αφορά τη ρύπανση που προκαλούν τα πλαστικά μίας χρήσης στις ελληνικές θάλασσες  και στις παραλίες και τις προσπάθειες για τη σταδιακή κατάργησή τους.
Στη δράση αυτή ήταν παρόντες  ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Ραφήνας, Πλάτωνας Ανδριτσάκης, ο αντιδήμαρχος Πεύκης και μέλος Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Παναγιώτης Ιωάννου και η διευθύντρια Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ραφήνας, Τζωρτζίνα Λεγάκη.
Ο κ. Σιώμος δήλωσε σχετικά με τη δράση:
«Συνεχίζουμε σήμερα εδώ στη Ραφήνα τη νέα σειρά δράσεων στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλει ο ΣΠΑΠ για την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς και των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης, μέσα από βιωματικές και διαδραστικές δραστηριότητες. Με τη σημερινή δράση δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των παιδιών και των πολιτών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας.
»Η πρόσφατη ψήφιση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου, καθώς και η εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τη σταδιακή κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης, μας αφορά όλους και εμείς στον ΣΠΑΠ οφείλουμε να είμαστε πρωτοπόροι στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας.
»Η ταινία που προβλήθηκε σήμερα, η οποία φέρει την υπογραφή του δημοσιογράφου και παραγωγού ντοκιμαντέρ Σωτήρη Δανέζη, είναι εξαιρετικά απλή και κατανοητή, κάτι  το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τους θεατές κυρίως των νεοτέρων ηλικιών, προκειμένου να μένει αμείωτο το ενδιαφέρον τους, παρακολουθώντας την. Επίσης είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι περνάει με πολύ ιδιαίτερο και συγκινητικό τρόπο το μήνυμα για την ανάγκη που υπάρχει να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας.
»Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, αλλά κυρίως παιδιά, συμμετέχουν με μεγάλο ενθουσιασμό στις περιβαλλοντικές δράσεις που διοργανώνουμε. Το περιβάλλον είναι η ζωή μας και έχουμε καθήκον να το προστατεύουμε και να το παραδώσουμε ακόμα καλύτερο στη νέα γενιά.
»Θα ακολουθήσει μία σειρά δράσεων και σε άλλους  Δήμους – μέλη του Συνδέσμου.
»Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον δήμαρχο της Ραφήνας Μπουρνού Ευάγγελο και τον πρόεδρο της Κινηματογραφικής Λέσχης Ραφήνας, Πλάτωνα Ανδριτσάκη, για την εξαιρετική φιλοξενία και την παραχώρηση του χώρου, καθώς και να συγχαρώ τον δημοσιογράφο και συγγραφέα  Σωτήρη Δανέζη και την Αγγελική Κοσμοπούλου, εκτελεστική διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κ. Λασκαρίδη, για την εξαιρετική συνεργασία, με αποτέλεσμα αυτή την εξαιρετική ταινία-ντοκιμαντέρ.
»Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές και εργαζομένους του ΣΠΑΠ για την προσπάθεια της τήρησης των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων ασφαλείας για θεατές και συμμετέχοντες».