Παρέμβαση Περιφερειάρχη: Σε εκδήλωση για τον «COVID19 στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων»

0
435
Ακολουθήστε μας στα social media

Παρέμβαση Περιφερειάρχη: Σε εκδήλωση για τον «COVID19 στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων»

Παρέμβαση Περιφερειάρχη: Γιώργος Πατούλης: «Εισερχόμαστε στην πλέον κρίσιμη περίοδο για να διαφυλαξουμε τα υποδειγματικά καλά αποτελέσματα της Αττικής, των μηδενικών κρουσμάτων κορωνοϊού στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Ζητώ την συνδρομή όλων και ειδικά των συγγενών των ηλικιωμένων, ώστε να μην χαλαρώσει η τήρηση των μέτρων προστασίας και η χρήση μάσκας κατά το επισκεπτήριο» .
Την πολύ προσεκτική διεξαγωγή του επισκεπτηρίου στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων ζήτησε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης χαιρετίζοντας το Διαδικτυακό Σεμινάριο για τον «COVID19 στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων», που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Ιουλίου με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Paremvasi Perifereiarxi: Se ekdilwsi gia ton «COVID19 stis Monades Frontidas Ilikiwmenwn»
Paremvasi Perifereiarxi: Se ekdilwsi gia ton «COVID19 stis Monades Frontidas Ilikiwmenwn»
Ο Περιφερειάρχης Αττικής ζήτησε την αδιάλειπτη συνέχιση της εγρήγορσης και ετοιμότητας από πλευράςτων Υπηρεσιών της Περιφέρειας, των Ελλήνων γιατρών, των εργαζομένων στις ΜΦΗ και πρωτίστως, των ίδιων των συγγενών των φιλοξενουμένων «που δεν αποκλείεται και οι ίδιοι να έχουν χαλαρώσει από την γενικότερη χαλάρωση των μέτρων στην κοινότητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες», όπως είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Προέδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης.
«Εισερχόμαστε στο πλέον δύσκολο διάστημα, για να διαφυλαξουμε τα καλά αποτελέσματά μας σ’ αυτό το κομμάτι του πληθυσμού, την τρίτη ηλικία, στις ΜΦΗ, και στον Προνοιακό Τομέα γενικότερα.
Θα ήθελα να συστήσω την προσοχή και την συνδρομή όλων των υπηρεσιών και των αρμοδίων, για την προσεκτική διεξαγωγή του επισκεπτηρίου στο εξής, καθώς, τα μέτρα κρίνονται και από τις ίδιες τις διοικήσεις των ΜΦΗ, υπερβολικά χαλαρά, ως προς τις επίσημες οδηγίες που έχουν εκδοθεί για την άρση της απαγόρευσης.
Με κάθε τρόπο πρέπει συντονισμένα, με εγρήγορση και επιδημιολογική επιτήρηση να αποτρέψουμε τις όποιες πιθανές μολύνσεις κινδυνεύουν να εισέλθουν στις μονάδες»
 Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανέφερε ότι  από την ώρα της άρσης της απαγόρευσης του επισκεπτηρίου, όπως αυτή ανακοινώθηκε με κοινή υπουργική απόφαση, είναι πολλαπλά τα αιτήματα που λαμβάνει η τηλεφωνική Γραμμή Βοηθείας της Π.Α. και του ΙΣΑ 1110, από πλευράς των ΜΦΗ της Αττικής, αλλά και συγγενών των φιλοξενουμένων, για να διενεργηθούν δειγματοληψίες στις μονάδες καθώς η ανησυχία είναι μέγιστη, όπως και η υποψία πιθανών κρουσμάτων.
 Ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε ότι από τις 20 Μαΐου μέχρι σήμερα οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι του προγράμματος Ερμής του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, έχουν ολοκληρώσει δειγματοληψίες σε επτά ΜΦΗ της Περιφέρειας Αττικής, με μηδενικά ποσοστά θετικών κρουσμάτων. Πρόκειται για μονάδες στη Νέα Μάκρη, στην Αγία Παρασκευή στο Μοσχάτο, στην Κυψέλη, του Ζωγράφου, στον Λόφο Σκουζέ και τον Πειραιά,.
Κανένα θετικό κρούσμα δεν βρέθηκε σε δείγματα που ελήφθησαν από εργαζόμενους, φιλοξενούμενους και διοικητικό προσωπικό.
Το Πανελλήνιο Διαδικτυακό Σεμινάριο για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων διοργανώθηκε με την συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και της Πανελλήνιας Ένωσης  Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων.
Συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Καθηγητής Καρδιολογίας   Στέφανος Φούσας, ο ομ. Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων Πανεπιστημίου  Αθηνών Γιώργος Σαρόγλου, ο Καθηγητής Αιματολογίας Πανεπιστημίου Σορβόννης Γαλλίας Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, ο  Προέδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Ι. Γουδέβενος και ο  Στέλιος Προσαλίκας,  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων.