Περιφέρεια: 800 δειγματοληπτικά τεστ σε μία εβδομάδα στα λιμάνια

0
498
Ακολουθήστε μας στα social media

Περιφέρεια: 800 δειγματοληπτικά τεστ σε μία εβδομάδα στα λιμάνια

Περιφέρεια:Με τη διενέργεια περίπου 300 δειγματοληπτικών τεστ για λοίμωξη από τον ιό SARS COVID-2 σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν από τις διακοπές τους, λιμενικούς, αλλά και σε μέλη του πληρώματος των πλοίων, στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, συμπληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Αυγούστου μία εβδομάδα ελέγχων από τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ.
Συνολικά τα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών, που παρέμειναν στο λιμάνι του Πειραιά μία εβδομάδα, ενώ μετέβησαν και στο λιμάνι της Ραφήνας, διενήργησαν πάνω από 800 δειγματοληπτικούς ελέγχους.
Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, μετέβη το Σαββατοκύριακο τόσο στον Πειραιά όσο και στη Ραφήνα όπου επόπτευσε τη διαδικασία και συντόνισε τη δράση. Στη Ραφήνα παραβρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Ε. Μπουρνούς, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Ν. Πέππας και η διευθύνουσα σύμβουλος του Λιμενικού Ταμείου Ραφήνας, Δ. Γκικάκη.
Perifereia: 800 deigmatoliptika test se mia evdomada sta limania
Perifereia: 800 deigmatoliptika test se mia evdomada sta limania
Η ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ ήταν ιδιαίτερα θερμή, καθώς πολλοί ταξιδιώτες προσήλθαν εθελοντικά για να υποβληθούν σε τεστ για το κορωνοϊό, σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής. Έμφαση δόθηκε σε επιβάτες που επέστρεψαν στην Αττική από τουριστικούς προορισμούς, υψηλής επικινδυνότητας και παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε λιμενικούς, καθώς είναι οι πρώτοι κρατικοί λειτουργοί που έρχονται σε επαφή με τους επιστρέφοντες εκδρομείς, αλλά και σε μέλη του πληρώματος των πλοίων που έφταναν στα λιμάνια.
Τα αποτελέσματα των ελέγχων δίνονταν καθημερινά στον ΕΟΔΥ προς αξιολόγηση στο πλαίσιο της στρατηγικής εκτίμησης της πορείας της πανδημίας της λοίμωξης COVID-19.
Ο περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά με τη δράση:
«Τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ ολοκλήρωσαν μία εβδομάδα ελέγχων στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας διενεργώντας πάνω από 800 τεστ, ενώ εθελοντές μας όλες αυτές τις μέρες βρίσκονταν εκεί, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό στους επιστρέφοντες ταξιδιώτες. Η ευαισθητοποίηση και η θερμή ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία μας, μας έδωσε δύναμη και ελπίδα. Ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας των πολιτών και της Αττικής, με στοχευμένες δράσεις, συνδράμοντας στη μάχη που δίνει η χώρα μας.
»Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει, τους εθελοντές του ΕΔΣΝΑ και της σχολής των εθελοντών της Ναυαγοσωστικής «Lifeguard Hellas», για την πολύτιμη συνδρομή τους αλλά και τις λιμενικές αρχές του Πειραιά και της Ραφήνας για την αμέριστη βοήθεια και στήριξη στην προσπάθειά μας. Διανύουμε κρίσιμη περίοδο και το φθινόπωρο αναμένεται δύσκολο. Ωστόσο πιστεύω ότι με στοχευμένες πολιτικές πρόληψης, ενότητα, ομοψυχία και τις συστάσεις και οδηγίες του επιστημονικού μας προσωπικού, θα καταφέρουμε να βγούμε νικητές σεαυτή την εθνική μάχη».