Έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή, μαζί με ποσότητες καφέ και ζάχαρης, προσέφερε η δημοτική παράταξη ΠΝΟΗ στο Κεντρικό ΚΑΠΗ Αμαρουσίου, σε μια παρέμβαση που συνδυάζει την ενίσχυση της ασφάλειας με την κάλυψη καθημερινών αναγκών του χώρου.

Έμφαση στην άμεση ανταπόκριση
Η παρουσία απινιδωτή σε χώρο όπου συναντώνται καθημερινά άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας αποτελεί ουσιαστική προσθήκη στον εξοπλισμό πρώτης ανταπόκρισης. Η συσκευή μπορεί να αξιοποιηθεί σε περίπτωση αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής από κατάλληλα εκπαιδευμένο άτομο, έως ότου φτάσει εξειδικευμένη βοήθεια.
Η παράδοση έγινε από την πρόεδρο της ΠΝΟΗΣ Αρετή Τιμπλαλέξη και μέλη της παράταξης. Τα είδη παρέλαβαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Σμυρνής και η αναπληρώτρια προϊσταμένη του Κεντρικού ΚΑΠΗ Πέννυ Κουδούνα, εκ μέρους της δημοτικής δομής.
Στήριξη της καθημερινής λειτουργίας
Παράλληλα με τον απινιδωτή, η προσφορά καφέ και ζάχαρης καλύπτει πρακτικές ανάγκες του ΚΑΠΗ και των μελών του. Τέτοιες μικρές αλλά στοχευμένες ενισχύσεις υποστηρίζουν τη λειτουργία ενός χώρου κοινωνικής επαφής, δραστηριοτήτων και εξυπηρέτησης για τους ηλικιωμένους κατοίκους της πόλης.
Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου επισήμανε τη σημασία της αλληλεγγύης και της συνεργασίας με φορείς και συλλογικότητες της τοπικής κοινωνίας. Η πρωτοβουλία αναδεικνύει ταυτόχρονα την ανάγκη οι χώροι συνάθροισης να διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό και σαφή ετοιμότητα για έκτακτα περιστατικά.
Για περισσότερες φωτογραφίες, άμεσα και καθημερινά φωτορεπορτάζ επικαιρότητας και όχι μόνο, μπορείτε να επισκεφθείτε το toklik.gr.






















































































