Ηράκλειο-Μαρούσι: Σχεδιάζουν από κοινού δράσεις προς όφελος των δημοτών

0
554
Ακολουθήστε μας στα social media

Ηράκλειο-Μαρούσι: Σχεδιάζουν από κοινού δράσεις προς όφελος των δημοτών

Ηράκλειο-Μαρούσι:Στην επικαιροποίηση της κοινής ατζέντας πρωτοβουλιών και δράσεων που έχουν ξεκινήσει ή σχεδιάζουν να αναπτύξουν στο άμεσο μέλλον οι δύο γειτονικοί Δήμοι, προχώρησαν οι δήμαρχοι Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος και Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, σε συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές στο δημαρχείο του Ηρακλείου.
Δίνοντας συνέχεια στις συναντήσεις εργασίας, που έχουν ξεκινήσει τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους υπόλοιπους όμορους Δήμους, οι Ν. Μπάμπαλος και Θ. Αμπατζόγλου συζήτησαν πεδία συνεργασίας στους τομείς της προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι της πανδημίας, της καθαριότητας, των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (κυρίως στα όρια των δύο πόλεων) κ.ά.
Irakleio-Maroysi: Sxediazoun apo koinoy draseis pros ofelos twn dimotwn
Irakleio-Maroysi: Sxediazoun apo koinoy draseis pros ofelos twn dimotwn
Ειδική αναφορά έγινε στις κινήσεις που οι δύο δήμαρχοι έχουν ξεκινήσει μαζί για τις διεκδικήσεις, αφενός της διάνοιξης της λεωφόρου Κύμης, αφετέρου για να πάρουν την κυριότητα του ΧΕΥ στα σύνορα Ηρακλείου – Αμαρουσίου, μετά και τα δεδομένα που δημιούργησε το πρόσφατο ραντεβού τους με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή.
Επίσης, οι δύο δήμαρχοι εξέτασαν την προοπτική να συστήσουν από κοινού αναπτυξιακή διαδημοτική επιχείρηση, σύμφωνα με τις δυνατότητες που δίνει η νέα νομοθεσία, προκειμένου να μπορούν πιο ευέλικτα, γρήγορα και αποτελεσματικά να σχεδιάζουν, να διεκδικούν και να υλοποιούν έργα και προγράμματα προς όφελος των δημοτών τους.
Τέλος, χάραξαν συγκεκριμένες διαδρομές για την προβολή των δράσεων του Δήμου Αμαρουσίου μέσα από το δημοτικό ραδιόφωνο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, πρόταση που έχει υποβάλλει ο κ. Μπάμπαλος στον ομόλογό του από το Μαρούσι, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους Μαρουσιώτες να ενημερώνονται για ό,τι συμβαίνει στην πόλη τους, όπως κάνουν και οι Ηρακλειώτες από τη συχνότητα του «Επικοινωνία 94FM».
«Με τον Θεόδωρο έχουμε μιαν άριστη σχέση συνεργασίας και κατανόησης επί των θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, πυκνώνοντας τις μεταξύ μας συναντήσεις, ώστε να διαμορφώσουμε πεδία κοινής δράσης που θα ωφελήσουν τους κατοίκους και των δύο Δήμων. Από τις μεγάλες ή μικρές διεκδικήσεις, μέχρι έργα που μπορούμε να κάνουμε με τις δικές μας δυνάμεις, θα συνεχίσουμε να έχουμε διαρκείς επαφές και μεταξύ μας και με τους υπόλοιπους γείτονές μας. Μια καλή δημοτική αρχή μπορεί να κάνει πολλά για την πόλη της. Όταν όμως συνεργάζονται δήμαρχοι με το ίδιο μεράκι και όρεξη για δουλειά, μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερα», δήλωσε ο κ. Μπάμπαλος.