iOS 14: Φήμες για την ημερομηνία κυκλοφορίας και νέες λειτουργίες

0
536

 

iOS 14: Φήμες για την ημερομηνία κυκλοφορίας και νέες λειτουργίες

Μια φορά το χρόνο, η Apple κυκλοφορεί μια σημαντική ενημέρωση για το λογισμικό iOS που λειτουργεί σε όλα τα iPhone. Πρόκειται για μια τεράστια προσπάθεια, προσφέροντας νέα σημαντικά χαρακτηριστικά σε εκατομμύρια συσκευές. Η επόμενη ενημέρωση είναι το iOS 14.

Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση του iOS 13, οι οπαδοί της Apple έχουν μεγάλες προσδοκίες για την επόμενη ενημέρωση. Παρά το γεγονός ότι προσφέρει νέες λειτουργίες, όπως το Dark Mode και μια αναβαθμισμένη εφαρμογή για τις φωτογραφίες, το iOS 13 είχε μια κακή πορεία.

Εάν πρέπει να πιστέψουμε τις εκθέσεις από την Apple, το iOS 14 άραγε θα είναι άκρως επιτυχημένο, με την εισαγωγή νέων αναβαθμίσεων για την απόδοση των συσκευών, αλλά και υπέρ των βελτιώσεων των επιδόσεων, όπως συνέβη και με το iOS 12;

Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το iOS 14 τη δεδομένη στιγμή, συμπεριλαμβανομένης και της αναμενόμενης ημερομηνίας κυκλοφορίας, πληροφορίες σχετικά με το νέο εσωτερικό σύστημα ανάπτυξης και μια λίστα χαρακτηριστικών που θα θέλαμε να δούμε στο iOS 14 όταν κάνει το ντεμπούτο του.

Πότε θα κυκλοφορήσει το iOS 14;

Με βάση τα προηγούμενα χρόνια, αναμένουμε από την Apple να κυκλοφορήσει το iOS 14 μεταξύ της 14ης και της 18ης Σεπτεμβρίου 2020. Ωστόσο, πριν από αυτό, αναμένεται η ανακοίνωση και η πρώτη beta έκδοση γύρω στις 8 Ιουνίου και η πρώτη δημόσια έκδοση beta γύρω στις 29 Ιουνίου.

Είμαστε ακόμα αρκετούς μήνες πριν από την ανακοίνωση, αλλά μπορούμε να ανατρέξουμε πίσω σε προηγούμενες εκδόσεις για να μας δώσουν μια καλή εικόνα για το πρόγραμμα έκδοσης – εφόσον η Apple ακολουθεί την ίδια ρουτίνα κάθε χρόνο όταν πρόκειται για εκδόσεις λογισμικού όπως iOS, iPadOS και macOS.

Οι ενημερώσεις του iOS τείνουν να κυκλοφορήσουν στα μέσα Σεπτεμβρίου 2020.

Ακολουθούν οι πέντε τελευταίες ημερομηνίες κυκλοφορίας του iOS. Παρατηρείτε το μοτίβο;

 • iOS 13: Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019
 • iOS 12: Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018
 • iOS 11: Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017
 • iOS 10: Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016
 • iOS 9: Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Αλλά, αυτό δεν θα είναι η πρώτη φορά που ακούμε για το νέο iOS. Η Apple θα ανακοινώσει τα σχέδιά της για τις επικείμενες ενημερώσεις λογισμικού σε όλο το φάσμα των προϊόντων της στην ετήσια εκδήλωση της Apple World Developers Conference (WWDC). Η WWDC λαμβάνει χώρα κάθε Ιούνιο – συνήθως την πρώτη εβδομάδα του μήνα.

Μετά την παρουσίαση, οι προγραμματιστές αποκτούν πρώιμη πρόσβαση στο λογισμικό, για να βεβαιωθούν ότι οι εφαρμογές τους θα λειτουργούν μέχρι να κυκλοφορήσουν στο κοινό, κάτι που συμβαίνει γενικά στα μέσα Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο.

Η πρώτη beta έκδοση του iOS 14 θα έρθει μετά την ανακοίνωση της WWDC, η οποία θα μπορούσε να συμπέσει με την αργία των ΗΠΑ στις 8 Ιουνίου 2020!

Θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να αποκτήσετε έγκαιρη πρόσβαση στο iOS 14 με την δημόσια έκδοση beta, ενός προγράμματος που επιτρέπει στους ανυπόμονους οπαδούς της Apple να δοκιμάσουν το λογισμικό και να αναφέρουν τυχόν σφάλματα πριν από τη διάθεση στο κοινό. Αυτή η έκδοση beta συνήθως ξεκινάει μερικές εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του λογισμικού, δίνοντας στην Apple λίγο χρόνο για να διορθώσει τυχόν σφάλματα που φέρνουν δυσλειτουργίες στα λειτουργικά συστήματα, τα οποία ενδέχεται να εντοπίσουν οι προγραμματιστές και τα μέλη της Apple.

Αναμένουμε ότι η πρώτη δημόσια έκδοση beta θα φτάσει γύρω στις 29 Ιουνίου 2020.

Συμβατότητα συσκευής

Σύμφωνα με τη γαλλική iPhonesoft, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει μιλήσει με υπάλληλο που εργάζεται στους Χάρτες της Apple, το iOS 14 θα είναι συμβατό με την ίδια λίστα iPhone όπως το iOS 13 (αλλά προφανώς όχι το iPod touch 7).

Ακολουθεί μια λίστα με συμβατά iOS 13 (και ως εκ τούτου συμβατά με iOS 14) iPhones:

 • iPhone 6s & iPhone 6s Plus
 • iPhone SE & iPhone 7 και iPhone 7 Plus
 • iPhone 8 & iPhone 8 Plus
 • iPhone X
 • iPhone XS & iPhone XS XS & iPhone XS Max
 • iPhone 11 και iPhone 11 Pro & iPhone 11 Pro Max

Τα μεγάλα νέα είναι ότι το iPhone SE και το 6 υποστηρίζονται.

Η γκάμα των iPhone 6s έκανε το ντεμπούτο της το 2015 και θα είναι πέντε ετών από τη στιγμή που το iOS 14 ανακοινώθηκε- σε μια περίοδο που η Apple τείνει να διακόψει την υποστήριξη στα 6s. Θυμίζουμε την ιστορία με το iPhone 6, το οποίο βγήκε το 2014 και πέντε χρόνια αργότερα, το 2019, δεν υποστηρίζεται από την αναβάθμιση σε iOS 13.

 

*Η AppleTrade είναι μια ευρέως αναγνωρισμένη εταιρεία επισκευής ηλεκτρονικών συσκευών με πλήρως εξειδικευμένο και άρτια καταρτισμένο προσωπικό.

Τα γνήσια ανταλλακτικά που χρησιμοποιούμε μας φέρουν πρώτους σε αξιοπιστία και φερεγγυότητα. Ο χώρος μας είναι φιλικός και προσιτός αφού βρίσκεται στο κέντρο του Μοσχάτου 200 μέτρα από τον Ηλεκτρικό Σταθμό.

Με ένα τηλεφώνημά σας οι τεχνικοί μας έρχονται στο χώρο που εσείς θα μας υποδείξετε, για την επιδιόρθωση της βλάβης της συσκευής σας πραγματοποιώντας πλήρη διαγνωστικό έλεγχο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης έχετε τη δυνατότητα καλώντας στη Γενική Ταχυδρομική να αποστείλετε τη συσκευή σας από το σπίτι.

Το κατάστημά μας άνοιξε στο Μοσχάτο το 2004 και δραστηριοποιούμαστε σε επισκευή ηλεκτρονικών συσκευών.

Αναλαμβάνουμε την επιδιόρθωση της βλάβης της συσκευής σας πραγματοποιώντας πλήρη διαγνωστικό έλεγχο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Φυσικά επισκευάζουμε οθόνες Apple iPhone 5, iPhone 5C, το iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s και το iPhone 6s Plus, iOS 8, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X.