Γιώργος Πατούλης: Έκτακτα μέτρα προστασίας συνάντηση με εκπροσώπους

0
415
Ακολουθήστε μας στα social media

Γιώργος Πατούλης: Έκτακτα μέτρα προστασίας συνάντηση με εκπροσώπους

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Βορείου Τομέα Αθηνών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (17/9) στο Αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής ενόψει του ακραίου καιρικού φαινομένου (Μεσογειακός Κυκλώνας Ιανός).

👉Νωρίτερα το μεσημέρι είχε πραγματοποιηθεί Έκτακτη Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με όλους τους Αντιπεριφερειάρχες Αττικής ενώ με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας.

☑️Η πολιτική προστασία, η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας αποτελούν πρώτο μέλημα για τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας.
☑️Τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού σε συνεργασία με τους εντεταλμένους φορείς πολιτικής προστασίας της Πολιτείας οφείλουμε να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή, με επαγρύπνηση και υπευθυνότητα να διαχειριστούμε τις επιπτώσεις από την εκδήλωση της κακοκαιρίας.

🆘Συστάσεις της Περιφέρειας Αττικής προς τους πολίτες

Η Περιφέρεια Αττικής συστήνει σε όλους τους πολίτες για την καλύτερη προστασία τους, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων τα εξής:

❗️Να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις

❗️Να μην διασχίζουν για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα

❗️Να μην διέρχονται κάτω από μεγάλα δένδρα και πινακίδες καθ’ όλη τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

❗️Να αποφεύγουν διαμονή σε υπόγειους και ημιυπόγειους χώρους κυρίως σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές.