Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής δεν πρόκειται να διαφημιστεί με παράνομο τρόπο

0
506
Ακολουθήστε μας στα social media

Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής δεν πρόκειται να διαφημιστεί με παράνομο τρόπο

Γ. Πατούλης:Σε μια δύσκολη για όλους και ιδιαίτερα τους καλλιτέχνες και τους δημιουργούς χρονική συγκυρία, η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί με περισσότερο από 1.000.000 ευρώ τη διοργάνωση σειράς ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων για την περίοδο του καλοκαιριού, σε συνεργασία με Δήμους του Λεκανοπεδίου, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της.
Ωστόσο, ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει ότι καμία πολιτιστική εκδήλωση από όσες διοργανώνει ή χρηματοδοτεί δεν πρόκειται να διαφημιστεί με παράνομο τρόπο και μέσα.
G. Patoylis: I Perifereia Attikis den prokeitai na diafimistei me paranomo tropo
G. Patoylis: I Perifereia Attikis den prokeitai na diafimistei me paranomo tropo
«Η θέση μου είναι απόλυτα συνεπής με τη μέχρι σήμερα αυτοδιοικητική μου διαδρομή πάνω στο ζήτημα της υπαίθριας διαφήμισης» τονίζει σχετικά ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και προσθέτει:
«Ως δήμαρχος Αμαρουσίου, από το 2007 και ως περιφερειάρχης Αττικής τον τελευταίο χρόνο, έδωσα κι εξακολουθώ να δίνω μεγάλη μάχη για να μπει τέλος σε μια κατάσταση που υποβαθμίζει την εικόνα των πόλεών μας, ρυπαίνει το περιβάλλον κι απειλεί τις ζωές συνανθρώπων μας.
»Έχω ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών να δώσει στην Περιφέρεια Αττικής τη νομοθετική δυνατότητα και την αρμοδιότητα να μπορούμε να αφαιρούμε τις παράνομες πινακίδες, τα πανό και τις αφίσες που κάποιοι ασυνείδητοι τοποθετούν στο κεντρικό οδικό δίκτυο της Αττικής που ανήκει στην ευθύνη κι αρμοδιότητά μας, από τη στιγμή που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και οι δήμοι δεν έχουν τα μέσα και το προσωπικό να το κάνουν από μόνοι τους.
»Επίσης, ζητήσαμε το δικαίωμα να επιβάλλουμε και να εισπράττουμε πρόστιμα, σε όσους παρανομούν σε βάρος της ίδιας μας της ζωής.
»Στην πρόσφατη ΚΥΑ που εκδόθηκε, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση με την Αυτοδιοίκηση, με την οποία επιχειρείται να μπουν κανόνες στην υπαίθρια διαφήμιση, αυτή η δυνατότητα δεν μας δόθηκε, αν και τη ζητήσαμε έγκαιρα, καταθέτοντας μάλιστα και σχέδιο πρότασης. 
»Υπάρχει δέσμευση του αρμόδιου υφυπουργού ότι αυτό θα γίνει άμεσα, σε επόμενο νομοσχέδιο και η αρμοδιότητα αυτή τελικά θα μας δοθεί, όχι γιατί θέλουμε να εισπράττουμε πρόστιμα, αλλά γιατί θέλουμε και το κυριότερο μπορούμε, να βάλουμε τάξη στην Αττική.
»Ως διοίκηση της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τις ζωές των συμπολιτών μας και την εικόνα των πόλεών μας».  
Και ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης καταλήγει στην ανακοίνωσή του:
«Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα η Περιφέρεια Αττικής θα αποτελέσει την ισχυρή δύναμη διασφάλισης της νομιμότητας κι αποτροπής της επανάληψης δυσάρεστων κι ανθρωποκτόνων καταστάσεων, που μας πλήγωσαν στο παρελθόν».