Δήμος Χαλανδρίου: Ζητά ίδρυση γραφείου εξυπηρέτησης φορολογουμένων

0
492
Ακολουθήστε μας στα social media

Δήμος Χαλανδρίου: Ζητά ίδρυση γραφείου εξυπηρέτησης φορολογουμένων

Δήμος Χαλανδρίου:Την ίδρυση γραφείου εξυπηρέτησης φορολογουμένων ζητά ο Δήμος Χαλανδρίου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από τις 29 Ιουλίου 2020, λόγω της ταλαιπωρίας που συνεπάγεται για δημότες και επιχειρήσεις η μεταστέγαση της ΔΟΥ Χαλανδρίου στον Χολαργό.
«Η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση μπορεί, πράγματι, να είναι το “μέλλον” σε ό,τι αφορά τη διαχείριση πάρα πολλών θεμάτων, δεν μπορεί όμως να υποκαταστήσει την άμεση επικοινωνία του δημότη και κυρίως δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα από οποιονδήποτε πολίτη δεν έχει πρόσβαση στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, να έρχεται σε επαφή με το Δημόσιο», σημείωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, στην τοποθέτησή του για το θέμα, το οποίο συζητήθηκε μετά από πρόταση της παράταξης Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης.
Dimos Xalandriou: Zita idrysi grafeiou eksypiretisis forologoumenwn
Dimos Xalandriou: Zita idrysi grafeiou eksypiretisis forologoumenwn
Στο πλαίσιο αυτό ελήφθη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ζητά την ίδρυση γραφείου εξυπηρέτησης πολιτών της ΑΑΔΕ και συνάντηση με τον διοικητή της, Γ. Πιτσιλή, προκειμένου να συζητηθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.
Την απόφαση στήριξε η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλανδρίου.
Η μεταφορά της εφορίας από το Χαλάνδρι δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε δημότες και επιχειρήσεις και γι’ αυτό συνάντησε την καθολική αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου, του εμπορικού κόσμου και των πολιτών του Χαλανδρίου, σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου.
Με ψήφισμά του από τις 2 Ιουλίου του 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου απέρριψε κατηγορηματικά τη μεταφορά των υπηρεσιών της εφορίας στον Χολαργό και ζήτησε αναστολή εφαρμογής της απόφασης έως ότου βρεθεί μια λύση που θα είναι δίκαιη για τους πολίτες αλλά και τους επαγγελματίες της πόλης του Χαλανδρίου. Δυστυχώς δεν εισακούστηκε από την ΑΑΔΕ.
Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι από το Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια, μαζί με εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων Χαλανδρίου και Βριλησσίων και εργαζόμενους στον Δήμο Χαλανδρίου, συμμετείχαν και στην παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε την Παρασκευή 3 Ιουλίου, σε μια προσπάθεια να «αφουγκραστεί» η ΑΑΔΕ το αίτημα για αναστολή της συγχώνευσης.