Εύβοια: Διπλή εισαγγελική έρευνα για τις φονικές πλημμύρες

0
415
Ακολουθήστε μας στα social media

Εύβοια: Διπλή εισαγγελική έρευνα για τις φονικές πλημμύρες

Εύβοια:Έρευνα σε δύο βαθμούς για ποινικές ευθύνες που φτάνουν μέχρι και τον βαθμό κακουργήματος για τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια διέταξε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δ. Προκοπίου, ξεκινά διπλή έρευνα για αδικήματα που φθάνουν ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος για τη διερεύνηση των αιτιών και τυχόν ευθυνών για τον θάνατο οκτώ ανθρώπων στις πλημμύρες που σημειώθηκαν στην Εύβοια.
Eyvoia: Dipli eisaggeliki erevna gia tis fonikes plimmyres
Eyvoia: Dipli eisaggeliki erevna gia tis fonikes plimmyres
Η πρώτη κατεπείγουσα παραγγελία δόθηκε στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής Χαλκίδας για το κακούργημα της «πρόκλησης πλημμυρών με κοινό κίνδυνο για ανθρώπους και επιγενόμενους θανάτους κατά συρροή»
Η δεύτερη είναι στην πταισματοδίκη Χαλκίδας με αίτημα να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες από πράξεις ή παραλείψεις που ανάγονται σε πιθανές παράνομες επιχωματώσεις ή παράνομες δομήσεις στην κοίτη του ποταμού Λήλαντα ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο των πλημμυρών έχει σχέση με τους θανάτους των πολιτών.
Η έρευνα αυτή θα αφορά πέρα από τις ευθύνες πολιτών, που μπορεί να μπάζωσαν παράνομα, και στελέχη υπηρεσιών που δεν έπραξαν το καθήκον τους.
Για το θέμα θα οριστεί πραγματογνώμονας που θα συντάξει πόρισμα, ενώ την Τρίτη θα μεταβεί στα σημεία της καταστροφής αντιεισαγγελέας για αυτοψία.
Πηγή: reader.gr
Επικοινωνήστε μαζί μας
Η boreiageitonia.gr ήρθε με σκοπό να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η ενημέρωση. Σκοπός μας δεν είναι να γίνουμε απλώς «άλλη μία πηγή ενημέρωσης», σκοπός της Βόρειας Γειτονίας είναι να αλλάξει τον δήμο μας… να πάει ένα κλικ μπροστά.
Θέλουμε η λέξη ενημέρωση να αποκτήσει άλλο νόημα, να γίνει πιο άμεση, πιο αξιόπιστη, πιο αδέσμευτη, πιο χαλαρωτική. Φυσικά αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας, μπορούμε όμως να το κάνουμε όλοι μαζί, γι’ αυτό και ζητάμε την δική σας συμβολή. Η Βόρεια Γειτονία εγγυάται ότι η γνώμη σας θα ακουστεί, ότι οι ειδήσεις, που θα μας δίνετε, θα προβάλλονται χωρίς λογοκρισία.
Δεν κρυβόμαστε πίσω από ανωνυμίες, έχουμε παρελθόν και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Είμαστε εδώ δίπλα στον απλό πολίτη, τον εργαζόμενο, το συνταξιούχο, τον ελεύθερο επαγγελματία, που του πίνουν το αίμα εδώ και χρόνια.
Πάντα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ, με πολλή όρεξη για δουλειά και με πίστη στο ό,τι αγαπάμε μπορούμε να το ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, να το κάνουμε καλύτερο!!! Σας καλωσορίζουμε στην Βόρεια Γειτονιά Το νέο μεγάλο portal με την υπογραφή της Δήμητρας Κούτρα και των άλλων δημοσιογράφων και τεχνικών.
Επικοινωνία: boreiageitonia@gmail.com