Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μάτι: Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Περιφερειάρχη Αττικής

0
400
Ακολουθήστε μας στα social media

Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μάτι: Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Περιφερειάρχη Αττικής

Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μάτι: Γ. Πατούλης: «Δεν πρόκειται ούτε να ξεχάσουμε, ούτε μένουμε άπραγοι. Θωρακίζουμε την Αττική ώστε να μην ξαναζήσει τέτοια τραγωδία και στηρίζουμε έμπρακτα τους πληγέντες, για να επανέλθει γρήγορα η κανονικότητα στην περιοχή».
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παραβρέθηκε σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάτι όπου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Επιμνημόσυνη Δέηση από τον Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη μνήμη των θυμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς στις 23 Ιουλίου 2018.
Epimnimosyni Deisi sto Mati: Parousia tis Proedrou tis Dimokratias kai tou Perifereiarxi Attikis
Epimnimosyni Deisi sto Mati: Parousia tis Proedrou tis Dimokratias kai tou Perifereiarxi Attikis
Στην επιμνημόσυνη δέηση παρόντες ήταν επίσης,ο υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δ. Οικονόμου, οι Δήμαρχοι Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς και Μαραθώνα Σ.Τσίρκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Αθ. Αυγερινός, ο Πρόεδρος Σ. Χρυσοφώτης και η Διευθύνουσα Σύμβουλος Δ. Γκικάκη του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα και συγγενείς των θυμάτων.
Ακολούθησε τρισάγιο στην Αργυρά Ακτή, στη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:
«Σήμερα είναι μέρα τιμής και θλίψης για αυτούς που χάθηκαν, στην τραγωδία που έπληξε την Αττική πριν 2 χρόνια. Ως καλύτερο φόρο τιμής στα αδικοχαμένα θύματα, επικαιροποιούμε τη δέσμευση μας πως ούτε θα ξεχάσουμε, ούτε μένουμε άπραγοι. Ως Περιφέρεια Αττικής με συνεχείς παρεμβάσεις και σχέδιο θωρακίζουμε την περιοχή, όπως και όλη την Αττική ώστε να μην ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία. Παράλληλα με στοχευμένες δράσεις στηρίζουμε έμπρακτα τους πληγέντες, για να επανέλθει γρήγορα η κανονικότητα στην περιοχή.
Αυτοδιοίκηση και κεντρική διοίκηση ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να συμβάλουμε στη θεραπεία των πληγών των κατοίκων της περιοχής. Είναι ώρα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και οι υποδομές για να ζήσουν με ασφάλεια οι κάτοικοι στην περιοχή».
Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014 – 2020 προχώρησε σε μια ιδιαίτερα καινοτόμα μεθοδολογία ενίσχυσης των επιχειρήσεων που επλήγησαν, βάσει της απώλειας εισοδήματος που είχαν μετά το συμβάν. Ειδικότερα μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της προαναφερθείσας δράσης έχουν λάβει ενίσχυσή 400 επιχειρήσεις με συνολικό προϋπολογισμό 5 εκατομμύρια  ευρώ. Επιπρόσθετα εντός του καλοκαιριού θα εκδοθεί νέα πρόσκληση ύψους περίπου 5 εκ. € για τη χρηματοδότηση υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων με έδρα τους Δήμους που επλήγησαν, προκειμένου να αναβαθμίσουν τον εξοπλισμό τους και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Στόχος είναι μέσα από την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει στη διάθεση της η Περιφέρεια, να συμβάλλει στην ανάκαμψη της τοπικής επιχειρηματικότητας και στην επιστροφή στην κανονικότητα και την ανάπτυξη.
Επιπλέον η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει και στη βελτίωση των υποδομών της ευρύτερης περιοχής, χρηματοδοτώντας μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014 – 2020 την κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων (2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης, Νηπιαγωγείο Ανατολής), τη συνέχιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών (Κέντρα Κοινότητας και Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών), αλλά και με ιδίους πόρους την Αντικατάσταση αμιαντο-τσιμεντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης της Νέας Μάκρης, την αποξήλωση υλικών από αμίαντο, την υλοποίηση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων σε καμένες εκτάσεις κλπ.».